Στο περιθώριο της Νοβάρτις έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αίσθηση έκανε στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η είδηση ότι ο Μάριο Ντράγκι απαίτησε να γίνουν περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μάλιστα επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέδρασε σθεναρά και προκάλεσε θερμό επεισόδιο με το διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και μάλιστα συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, που να μην ξεχνάμε, είναι εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ… Οπότε η κακοπαιγμένη κωμωδία του Τσακαλώτου στο Eurogroup έχει ως σκοπό να δείξει στους Έλληνες ιθαγενείς ότι δήθεν η κυβέρνηση αντιδράει στους πλειστηριασμούς, που την πιέζουν να κάνει οι Ευρωπαίοι, τη στιγμή που έχει συμφωνήσει και υπογράψει προ πολλού! Η κοροϊδία και το πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο.

Ο κ. Τσακαλώτος παρουσιάζεται σαν αυτός που μάχεται τους πλειστηριασμούς, τους οποίους θα εφαρμόσει άμεσα και απλώς προσπαθεί να κερδίσει εντυπώσεις για ψηφοθηρικούς λόγους. Τις επόμενες μέρες θα δούμε μαραθώνιες συνεδριάσεις της Βουλής, όπου θα αλληλοκατηγορούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την υπόθεση Νοβάρτις και όλα τα ΜΜΕ θα ασχολούνται με το γεγονός. Την ίδια στιγμή ο κ. Τσακαλώτος και η κυβέρνηση υπό τις οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα θα θεσμοθετούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ο κόσμος θα χάνει το σπίτι του για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς να αναφέρουν τίποτα τα λαλίστατα κατά τα άλλα ΜΜΕ.

Ο λαός δεν ενδιαφέρεται αν πήραν μίζες ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος ή ο Άδωνις. Αυτά θα τα βρουν τα δικαστήρια και οι ένοχοι θα πληρώσουν όπως έγινε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει να σώσει το σπίτι του από τους εφιαλτικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που φέρνει ο Τσίπρας με τον Καμμένο, ειδικά τώρα που δεν υφίσταται καμία προστασία της πρώτης κατοικίας. Την ίδια στιγμή, οφειλέτες και δανειολήπτες μάταια περιμένουν από τη Νέα Δημοκρατία να σηκώσει ψηλά το θέμα των πλειστηριασμών και να στριμώξει την κυβέρνηση. Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ξεκάθαρη θέση ούτε σε αυτό το θέμα απογοητεύοντας χιλιάδες ψηφοφόρους της, τη στιγμή μάλιστα που υποτίθεται ότι πρεσβεύει τον οικονομικό φιλελευθερισμό και είναι υπέρ του δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

Ο πολίτης νιώθει στο πετσί του τη συνέπεια του να έχει επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δύο εκατομμυριούχους υπουργούς: τους αξιότιμους κυρίους Τσακαλώτο και Σταθάκη. Οι συγκεκριμένοι πάμπλουτοι πολιτικοί είναι αδύνατον να κατανοήσουν τα προβλήματα του λαού και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να τα λύσουν. Ο Αρκάς μας δίνει τον καλύτερο επίλογο: “Αν αφιέρωναν στα προβλήματα της χώρας το ένα δέκατο του χρόνου και της ενέργειας που ξοδεύουν γα να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, η χώρα θα απογειωνόταν”.