Καλαφάτης: Δήμαρχε ζήτα συγνώμη και φύγε

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Ο κ. Μπουτάρης, χωρίς να είναι δουλειά του, αλλά συντονισμένος με την κυβέρνηση –μερικές φορές ίσως και πιο μπροστά από αυτήν– μιλά προφητεύοντας ονομασίες και βαπτίζοντας τα Σκόπια Μακεδονία. Εδώ ο κ. Μπουτάρης λειτουργεί είτε ως σύγχρονος προφήτης Ιωάννης ο Βαπτιστής, είτε ως λαγός της κυβέρνησης. Κι επειδή το πρώτο δεν μπορεί να συμβαίνει φυσικά(αν και δε θα με εξέπληττε να το σκεφτόταν ακόμη κι αυτό), προφανώς συμβαίνει το δεύτερο».

Αυτό υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα Νερού του Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: «Μια υπηρεσία απομένει μόνον να προσφέρει στην πόλη ο Γιάννης Μπουτάρης: Να παραιτηθεί. Δήμαρχε, ζήτα συγνώμη και φύγε»!

Ο κ. Καλαφάτης ανέλυσε για ποιον λόγο ζητά την παραίτηση του Δημάρχου, αναφέροντας την κλιμάκωση των τοποθετήσεων του τελευταίου στο εθνικό μας θέμα. Επιχειρηματολόγησε, επίσης, επί της τοποθέτησής του πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δρα ως «λαγός της κυβέρνησης». Όπως τόνισε:

Χρησιμοποιεί παρόμοια ρητορική με αυτήν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Όπως κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, έτσι και ο δήμαρχος αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία.
Χρησιμοποιεί παρόμοιους χαρακτηρισμούς για το πλήθος των συλλαλητηρίων.
Υποβαθμίζει, όπως και η κυβέρνηση, τη δυναμική το περιεχόμενο και το νόημα των συλλαλητηρίων και ταυτίζει, όπως κορυφαίοι υπουργοί, τους διαδηλωτές με ακραίους και πατριδοκάπηλους.
Επιβεβαιώνει ονομασίες για το γειτονικό κράτος οι οποίες διαρρέουν από την ΠΓΔΜ και ομολογεί ότι συνομιλεί απευθείας με τον κ. Κοτζιά.
Θέτει ανύπαρκτα ζητήματα για εθνικά θέματα.
Οι σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει», Σωκράτης Δημητριάδης, Δημήτρης Κούβελας και Εφραίμ Κυριζίδης, υπογράμμισαν πως –αντίθετα από όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης- υπήρξε αντίδραση στα λεγόμενά του.

«Η αντίδρασή μας ήταν σθεναρή. Ο Δήμαρχος επικαλείται κάτι αναληθές για να συμπληρώσει τη θέση του της επόμενης ημέρας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίδραση υπήρξε δια των τοποθετήσεών μας επί του ψηφίσματος το οποίο, τελικά, δεν εκδόθηκε», δήλωσε ο κ. Κούβελας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε ότι «δύο φορές κατά τη συνεδρίαση η πρόεδρος του σώματος, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος μας κάλεσαν να μην τον διακόπτουμε, καθώς, από τον κανονισμό, δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Όταν πήραμε το λόγο επί του ψηφίσματος, απαντήσαμε σε όλα. Και έγινε ειδική αναφορά στην αποστροφή του λόγου του ότι “ντρέπεται που είναι Έλληνας”, λέγοντάς του πως εμείς, αντίθετα, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες».

Ο επικεφαλής της Παράταξης τόνισε ότι υπήρξε αντίδραση ακόμη και μέσω των social media το ίδιο βράδυ: «Με το που προσγειώθηκα στην Αθήνα, όπου ταξίδεψα για τις βουλευτικές μου υποχρεώσεις, προχώρησα σε σχετική ανάρτηση. Στον πανικό τους, πλέον, λένε πράγματα που δεν ευσταθούν».

Τέλος, για το θέμα των διαμαρτυριών που οργανώνονται από πολίτες κατά του Δημάρχου, υπογράμμισε πως «η παράταξη των “Εντάξει” ούτε οργάνωσε ούτε οργανώνει κάποια διαμαρτυρία» και καταδίκασε οποιεσδήποτε ύβρεις στο πρόσωπο του Δημάρχου.