Ο Νότης Μαριάς στηλιτεύει στην Ευρωβουλή την συνάντηση Κατάινεν – Μπαρόζο, ως λομπίστα της Goldman Sachs

Την πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ε. Μπαρόζο από την Goldman Sachs καυτηρίασε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 28/2/2018.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η πρόσληψη του Μπαρόζο από την Goldman Sachs προκάλεσε σάλο κυριολεκτικά στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Τώρα βλέπουμε ότι ο Μπαρόζο είναι και λομπίστας της Goldman Sachs παρότι υποσχέθηκε ότι δεν θα το κάνει, γεγονός το οποίο προκαλεί την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και αυτό είναι το βασικό στοιχείο».

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας της ΕΕ, Γ. Κατάινεν, συνέχισε: «Από εκεί και πέρα κύριε Κατάινεν με τις απαντήσεις που δώσατε μάλλον περισσότερα ερωτήματα δημιουργήσατε παρά εξηγήσατε το τι συνέβη. Διότι αν ήταν μια ιδιωτική συνάντηση τότε δεν είχε νόημα να καταγραφεί ως συνάντηση με την Goldman Sachs. Αν ήταν μια συνάντηση με την Goldman Sachs θα έπρεπε να είχατε περιγράψει και να αναφερθείτε και στη συνάντηση με το Μπαρόζο. Είναι προφανές λοιπόν ότι υπάρχει ατόπημα από τη δικιά σας πλευρά και αυτό θα πρέπει να αποκατασταθεί. Το ότι συζητήσατε για θέματα άμυνας έτσι γενικώς και αορίστως δεν μας πείθει».

Και ο Νότης Μαριάς αναρωτώμενος κατέληξε: «Υπάρχει ενδιαφέρον της Goldman Sachs για μετοχές επιχειρήσεων άμυνας; Για defence stocks; Ναι ή όχι; Γνωρίζετε για αυτό το θέμα;».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: