Δημήτρης Δεμουρτζίδης: «Δικαιωμένη όλη η τοπική κοινωνία με την αθώωσή μας. Από τα ακατανόητα του ελληνικού δημοσίου η ποινική δίωξη για καταπάτηση στο Καρατάσιου»

Αθώοι κρίθηκαν ο νυν Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο προκάτοχός του Διαμαντής Παπαδόπουλος για την υπόθεση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου. Η υπόθεση αφορούσε στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το ΤΕΘΑ εις βάρος τους, λόγω των δράσεων που πραγματοποιούνται από τους πολίτες και το Δήμο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Το ραντεβού είχε δοθεί για το πρωί της Πέμπτης 8 Μαρτίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία κράτησε λίγο παραπάνω από δυόμιση ώρες και η απόφαση ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι, όταν και η πρόεδρος συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία και πρότεινε την απαλλαγή και αθώωση των δύο κατηγορουμένων. Το σκεπτικό της απόφασης βασίστηκε στο ότι «δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της καταπάτησης, λόγω του αμφισβητήσιμου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πρώην Στρατοπέδου Καρατάσιου που διεκδικούν τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Για δικαίωση όλου του Δήμου Παύλου Μελά έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης καθώς αυτή η δίωξη έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μια ολόκληρη κοινωνία.