Καλαφάτης: Ομολογία ήττας της διοίκησης Μπουτάρη ο τρόπος διαχείρισης των «γυάλινων περιπτέρων» της Νέας Παραλίας

ΦΩΤΟ: SOOC/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

«Ομολογία ήττας της διοίκησης Μπουτάρη, καθώς η διαχείριση του δημόσιου χώρου ήταν ένας από τους πυλώνες πολιτικής της “Πρωτοβουλίας”, που όμως εγκαταλείφθηκε», χαρακτήρισε την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διάθεση των «γυάλινων περιπτέρων» της Νέας Παραλίας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Μιλώντας για τη Νέα Παραλία, ο κ. Καλαφάτης θύμισε ότι «ήταν ένα έργο που το πολέμησε με πάρα πολύ σκληρό τρόπο η “Πρωτοβουλία” όταν ήταν αντιπολίτευση» και τώρα έρχεται «κόντρα στις αρχιτεκτονικές προβλέψεις, να ανατρέψει τον σχεδιασμό». Πρόσθεσε πως το θέμα της διάθεσης των περιπτέρων «εδώ και επτά χρόνια βολοδέρνει» κι επανέλαβε την πρόταση των «Εντάξει»:

Τα αναψυκτήρια να λειτουργήσουν χωρίς τραπεζοκαθίσματα, όπως είχε προβλεφθεί από τους σχεδιαστές.

Το επιπλέον περίπτερο που, παλιά είχε χρησιμοποιηθεί, επί σειρά ετών, ως καφέ με τραπεζοκαθίσματα, να χρησιμοποιηθεί και πάλι με αυτόν τον τρόπο.

Υπογράμμισε, τέλος, άλλο ένα θέμα: «Αυτή η διοίκηση έχει δείξει άλλη μια αδυναμία: Δεν μπορεί να αστυνομεύσει τον δημόσιο χώρο. Πώς θα αστυνομεύσει τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία», αναρωτήθηκε;