Υποδέχτηκαν την άνοιξη και γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, φυτεύοντας αρωματικά φυτά και ροδιές στα Δημοτικά σχολεία της Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά

Από το απόγευμα της 20ης Μαρτίου με την Εαρινή Ισημερία ξεκινάει επίσημα η Άνοιξη του 2018 στην Ελλάδα, η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο που προσδιορίζει την έναρξη του καλοκαιριού. Παράλληλα στις 21 Μαρτίου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στο δάσος, να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μάθουν περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Στο Δήμο Παύλου Μελά και στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου ”Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία-Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά”, υποδέχτηκαν την Άνοιξη και υλοποίησαν μια σειρά δράσεων στα Δημοτικά Σχολεία, για να ενισχύσουν την περιβαλλοντική συνείδηση των νέων από τα πρώτα στάδια της ζωής τους.

Οι μαθητές του 6ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης ανέλαβαν δράση

με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σάκη Λαζαρίδη, καθάρισαν τα γειτονικά πάρκα των σχολείων που υιοθέτησαν, φρόντισαν και φύτεψαν δεντράκια, αρωματικά βότανα, ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα του αστικού πρασίνου και των δασών και ακολούθως ενημέρωσαν με φυλλάδιο τους κατοίκους της γειτονιάς για τις δράσεις τους που επικεντρώνονται στο σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Τις δράσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Καθημερινότητα Δημήτρης Αθάνατος.

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης που εδρεύει στην οδό Μπουμπουλίνας, οι μαθητές με την αρωγή των δασκάλων τους Γεωργία Στογιάννου, Χαρίλαο Πεκρίδη, Ανατολή Αυγερινού, Ιωάννη Μεντεσίδη, φύτευσαν αρωματικά φυτά που είναι ξηρανθεκτικά (έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε νερό), όπως. λεβάντα, λεβαντίνη γκρι, λεβαντίνη πράσινη, δεντρολίβανο έρπον και φασκόμηλο, το καθένα με ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα φυλλώματος.

Στο 3ο Δημοτικό Σταυρούπολης στην περιοχή της Τερψιθέας, από τους μαθητές και τους δασκάλους τους Στράτος Μαυρίδη, Πασχάλη Τράκα, Νίκο Παπαδόπουλο, φυτεύτηκαν ροδιές, με τις πολλές χρήσεις, τους καρπούς τους αλλά και τα όμορφα κόκκινα άνθη που δίνουν από τον Απρίλιο και μέχρι αργά το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές που συμμετέχουν σε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον και γενικότερης ευαισθητοποίησης παράλληλα με τα μαθήματά τους και τόνισε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης μέσα στα σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του ικανοποίηση που ο χώρος δίπλα στο 6ο Δημοτικό με το εγκαταλελειμμένο παράπηγμα και τον επικίνδυνο αμίαντο, με την άριστη συνέργεια πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως την παρότρυνση μαθητών, Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών, μεταμορφώθηκε σε ένα καλαίσθητο παρκάκι, ιδανικό για περίπατο και παιχνίδι.