Αρχές του 2019 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μετεώρων, δωρεά της Αναστασίας Λαδένη και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς μέσα στο 2018, οι εργασίες κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, δωρεά της Αναστασίας Λαδένη, στα Μετέωρα της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως με Αγίου Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης και εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης του έργου τις πρώτες εβδομάδες του 2019.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χαράς Αμανατίδου και του Αντιδημάρχου Στέφανου Βάρφη, ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες εκσκαφής σε οικόπεδο 407,36 τ.μ. όπου κατασκευάζεται κτίριο των 542,26 τ.μ. που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα.

Διαθέτει τέσσερις αίθουσες απασχόλησης οι οποίες κλιματίζονται και υποστηρίζουν δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Διαμορφώνονται δυο αίθουσες ανάπαυσης και πλήθος υποστηρικτικών λειτουργιών. Ενδεικτικά αναφέρονται η κουζίνα παρασκευής γευμάτων, η κουζίνα παρασκευής γάλακτος για τα βρέφη, ο χώρος περιποίησης βρεφών, γραφεία προσωπικού και WC με προδιαγραφές για τους μικρούς χρήστες του.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες. Κατασκευάζονται ειδικές ράμπες πρόσβασης σε όλους του χώρους του σταθμού που συμπληρώνονται από ανελκυστήρα με ανάλογες προδιαγραφές. Οι χώροι των WC διαθέτουν επίσης όλες τις πιστοποιήσεις ώστε να εξυπηρετήσουν άτομα ΑΜΕΑ.

Το υπόγειο έχει διαμορφωθεί ώστε να στεγάζει βοηθητικές λειτουργίες όπως αποδυτήρια του προσωπικού, αποθήκες, χώρους πλυντηρίων, λεβητοστάσιο, χώρο στάθμευσης, το απαραίτητο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης.

Τέλος διαμορφώνονται υπαίθριοι χώροι για τον αυλισμό των χρηστών κατόπιν μελέτης φύτευσης.

Το κτίριο έχει υποστεί πολυεπίπεδες αναβαθμίσεις σε σχέση με την αρχική μελέτη.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΡΠΙΑ

Η κυρία Αναστασία Λαδένη αναλαμβάνει με δικές της δαπάνες να υλοποιήσει την κατασκευή των παρακάτω δύο κτιρίων

•6ου Βρεφονηπιακού σταθμού Άνω Μετεώρων και του

•7ου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. Γ11 της Ευκαρπίας, επί της οδού Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά

σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Παύλου Μελά, μετά τις δύο σημαντικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις συνεδριάσεις

της 29ης Μαρτίου 2017, όπου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία με την 150/2017, να γίνει αποδεκτή η πρόταση δωρεάς της κυρίας Αναστασίας Λαδένη του Γεωργίου

και της 20ης Ιουνίου 2017, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, αποφάσισε ομόφωνα με την 347/17, να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη να αναθέσει την επίβλεψη της υπ΄ αριθμ. 815/2010 Οικοδομικής Αδείας με τίτλο:

«6ος Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Μετεώρων, Διώροφο κτίσμα με υπόγειο, στέγη και περίφραξη», και τυχόν αναθεωρήσεων αυτής στους παρακάτω (επιλογής της δωρήτριας Αναστασίας Λαδένη) ιδιώτες μηχανικούς,

Χρήστος Κούβαρος (γενική επίβλεψη του έργου και επίβλεψη των τοπογραφικών),

Βασίλειος Παυλίδης (επίβλεψη της ενεργητικής πυροπροστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης, θερμομόνωσης, κεντρικής θέρμανσης και καύσιμου αερίου)

Ιωάννης Τσοπανέλης (επίβλεψη ηλεκτρολογικών ισχυρών ρευμάτων και ανελκυστήρα).

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/6/2017, ορίστηκε και η τετραμελής επιτροπή παρακολούθησης του Δήμου για την εκτέλεση του έργου, η οποία απαρτίζεται από

τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέφανο Βάρφη

και τα Υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,

Φωτεινή Αλεξίου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό,

Σεραφείμ Σαλμανίδη, Πολιτικό Μηχανικό

Δημήτρη Μπομπίτση, Μηχανολόγο Μηχανικό

Η υλοποίηση της κατασκευής των δύο σχολικών υποδομών, αποτελεί ανάσα και πολύτιμη βοήθεια για Βρέφη, παιδιά, Γονείς – Κηδεμόνες και είναι ευτύχημα που η Αναστασία Λαδένη αναλαμβάνει σε δύσκολες εποχές να ικανοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και του οράματος της Διοίκησης του Δημήτρη Δεμουρτζίδη για επαρκείς και σύγχρονες προσχολικές και σχολικές στέγες, όπου θα κοινωνικοποιούνται και θα μορφώνονται τα παιδιά μας.

Τα ανωτέρω σχολικά κτίρια θα ανεγερθούν εντός των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου, με δαπάνες της δωρήτριας μέχρι την πλήρη αποπεράτωσή τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Η εκτέλεσή τους θα πραγματοποιηθεί από «εργολάβο – διαχειριστή έργου» επιλογής

της κυρίας Λαδένη και θα τελεί σε κάθε περίπτωση υπό την επίβλεψη των αρμόδιων μηχανικών του Δήμου, οι οποίοι και θα ελέγχουν άμεσα την πρόοδο και την ποιότητα του έργου.