Εαρινά – Τελετουργικά – Πασχαλιάτικα

Τελετουργικά τραγούδια της άνοιξης, λόγιες συνθέσεις, ύμνους και θρήνους της Μεγάλης Εβδομάδας, δημώδη άσματα και σύγχρονες δημιουργίες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Ζώγια, στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, στις 21:30, όπου θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Εαρινά-Τελετουργικά-Πασχαλιάτικα».

Κοσμικές, εκκλησιαστικές και λαϊκές αναφορές μέσα από τις ανεξάντλητες πηγές του επώνυμου και ανώνυμου δημιουργού, ύμνοι της χρονικής περιόδου της Σαρακοστής και της Μ. Εβδομάδας, κλασσική-λόγια μουσική της Ανατολής (μπεστέδες και σεμάγια), δημοτικά τραγούδια (μοιρολόγια, καθιστικά) και τραγούδια νεότερων συνθετών διατρέχουν στο πλαίσιο της παράστασης την περίοδο της Σαρακοστής έως και το Πάσχα.

Η μουσική και τα κείμενα είναι προσαρμοσμένα στο συναισθηματικό βάρος της Μεγάλης Εβδομάδας, όπου ο πόνος και το κλάμα, η συντριβή, η θυσία, ο θάνατος αλλά και η ελπίδα, η αναγέννηση και η ανάσταση αποτελούν κοινό θέμα στα διαφορετικά είδη μουσικής που αποδίδονται και τα οποία συγκλίνουν μέσω της δεξιοτεχνίας των οργάνων και της χροιάς των μελωδικών φωνών.

Συντελεστές:

Δρόσος Κουτσοκώστας – τραγούδι και λαούτο
Κυριάκος Πετράς – βιολί
Άλκης Ζοπόγλου – κανονάκι
Λευτέρης Παύλου – κρουστά και θρακιώτικη λύρα
Σκηνοθετική επιμέλεια – Μαρία Κουτσοκώστα
Επιμέλεια κειμένων & Παρουσίαση – Ζωή Αγαθοπούλου
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Δρόσος Κουτσοκώστας

Συμμετέχει η Χορωδία του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ)