Χαρά Κεφαλίδου: Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Στη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτή του Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή, σχετικά με τη στελέχωση, μέσω Προκήρυξης του ΑΣΕΠ, των Φυλακών της Δράμας.

“Κατά τη συνήθη πρακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο κ. Κοντονής πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός από το ίδιο το Υπουργείο του.

Για τις προσλήψεις την αποκλειστική ευθύνη έχει το ΑΣΕΠ και όχι το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο εξέδωσε την Προκήρυξη πρόσληψης 633 υπαλλήλων και δεν συμπεριέλαβε τις Φυλακές Νικηφόρου.

Για την καθυστέρηση στη δημοπράτηση του εντευκτηρίου την αποκλειστική ευθύνη έχει η ΚτΥπ και το Υπουργείο Υποδομών που την εποπτεύει.

Για την υδροδότηση των φυλακών την ευθύνη έχει ο Δήμος Παρανεστίου που πρέπει να προχωρήσει στην ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου.

Αυτές δεν είναι πλέον Φυλακές! Είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον κ. Κοντονή!

Για το θέμα των προσλήψεων απάντησε ο Υπουργός ότι το Υπουργείο χρειάζεται 600 άτομα χωρίς τις Φυλακές της Δράμας και 600 άτομα με τις Φυλακές της Δράμας. Αυτό σημαίνει ότι τελικά ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει υποστελεχωμένες τις Φυλακές Νικηφόρου.

Σχετικά με τον υπολογισμό του αριθμού και των ειδικοτήτων που θα απαιτηθούν για τη στελέχωση των Φυλακών ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι θα έρθει νόμος στη Βουλή! Ούτε ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος πρόκειται!

Ανέξοδα, για άλλη μια φορά, ο αρμόδιος Υπουργός μοιράζει ωραία λόγια και δεσμεύσεις, με την άνεση αυτού που ξέρει ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσει τίποτε από όσα υπόσχεται σήμερα. Γιατί όχι; Πρόκειται για την δοκιμασμένη Συνταγή διακυβέρνησης αλα Σύριζα της προώθησης των ευθυνών στον επόμενο…..” .