Ημέρες Υγείας 2018 Δήμου Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν από τις 2/4 τα τηλεφωνικά ραντεβού για δωρεάν ελέγχους – μετρήσεις

Το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης τον καταξιωμένο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Ημέρες Υγείας», με την αρωγή των εθελοντών Ιατρών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, δημόσιων νοσοκομείων και άλλων φορέων και με σκοπό την πρόληψη, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και θωράκιση της υγείας των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

Οι «Ημέρες Υγείας» διοργανώνονται για 7η συνεχόμενη χρονιά και περιλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση σε 10 διαφορετικές κατηγορίες ελέγχων – μετρήσεων καθώς και την ενημέρωση ενηλίκων και παιδιών, μέσω ημερίδων – ομιλιών – βιωματικών εργαστηρίων.

Από τις 16 έως τις 28 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 24 δράσεις και οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά από τη Δευτέρα 2 έως την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρες 08.00 έως 14.00 στα σχετικά τηλέφωνα για τη συμμετοχή τους.

Συνδιοργανωτές

Κέντρο Υγείας Αστικού Tύπου Ευόσμου

Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Εθελοντική Διασωστική Ομάδα «Έλληνες Διασώστες»

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»

GMG Diagnostics Ltd

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»

Αστική Μη κερδοσκοπική εταιρία «Μονή Λαζαριστών»

Χαιρετισμοί Δημάρχου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων

Οι «Ημέρες Υγείας» αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό, ο οποίος δείχνει ότι η

Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει ενεργό ρόλο σε ότι αφορά στο κομμάτι της

παροχής υπηρεσιών υγείας. Είναι μεγάλη χαρά να διαπιστώνουμε ότι αυτήν την προσπάθεια του Δήμου μας την έχουν αγκαλιάσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες συμπολίτες μας που είδαν να παίρνουν σάρκα και οστά οι προσπάθειές μας να ορθώσουμε ένα «μέτωπο υγείας».

Η χρησιμότητα του θεσμού φαίνεται άλλωστε από το πολύ θετικό αντίκτυπο που είχε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχει χαρακτηριστεί από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα ως μια καλή πρακτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χρήζει ευρύτερης προώθησης και επανάληψης.

Το 2018 δίνουμε έμφαση στο τρίπτυχο πρόληψη, ενημέρωση, γνώση λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες του τόπου μας. Έχοντας κατά νου την μακροχρόνια οικονομική δυσπραγία, τα στελέχη του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων κατάφεραν και έχτισαν γέφυρες συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας, εθελοντικές οργανώσεις και φυσικά τους εθελοντές γιατρούς του τόπου μας, παρέχοντας μια σειρά από δωρεάν εξετάσεις, ενημερωτικές ημερίδες και βιωματικά εργαστήρια.

Σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να ενισχύσουμε την ασπίδα προστασίας γύρω από τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται, βιώνοντας στο νευραλγικό κομμάτι της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης τον αντίκτυπο της μακροχρόνιας οικονομικής στενότητας. Παράλληλα, να ενημερώσουμε τους πολίτες για την ανάγκη υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής που θα διασφαλίσει τη διατήρηση της υγείας τους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Η επιτυχία του θεσμού είναι το εφόδιο για να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τις «Ημέρες Υγείας» του Δήμου Παύλου Μελά τα επόμενα χρόνια. Από τον ίδιο τον κόσμο αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στις προληπτικές εξετάσεις και στην

ενημέρωση για το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, την υγεία.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά

Δημήτρης Δεμουρτζίδης

Ο Δήμος μας έχοντας ως βασικό μέλημα του την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση

των πολιτών του για θέματα υγείας, διοργανώνει σειρά προληπτικών εξετάσεων,

προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημερωτικών ομιλιών. Οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου

Μελά ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας θα έχουν τη δυνατότητα από 16 – 28 Απριλίου να πραγματοποιήσουν ιατρικές εξετάσεις και να ενημερωθούν για θέματα υγείας.

Τον τελευταίο χρόνο γίνεται μια συνεχής προσπάθεια προσφοράς υπηρεσιών σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές υγείας που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά δράσεων και ενεργειών, πάνω σε θέματα πρόληψης και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστούν και με άλλες δράσεις – δομές.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο, το υφιστάμενο σύγχρονο Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο θα ενισχυθεί σύντομα με τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, ο σχεδιασμός λειτουργίας

Συμβουλευτικού Σταθμού άνοιας, οι ΤΟΜΥ που συστάθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων με θέμα: «Ραντεβού με τα παιδιά», με σκοπό την πρόληψη μέσω ιατρικών εξετάσεων και την ψυχαγωγία των παιδιών με δράσεις παιδαγωγικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα, η λειτουργία της δομής “Δημοτικό

Σπίτι” για την προσωρινή φιλοξενία κηδεμόνων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, οι ενημερωτικές ομιλίες με θέμα: “Μικρές συμβουλές για επιτυχημένα γηρατειά” και “Ψυχολογική στήριξη και συμβουλές σε φροντιστές ασθενών με νόσο

Alzheimer” είναι μερικές από τις δομές και δράσεις που σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες μεριμνούν για το υπέρτατο αγαθό της υγείας των πολιτών μας.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,

Υγείας & Προνοιακών θεμάτων

Χαρά Αμανατίδου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

από Δευτέρα 2 Απριλίου έως Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρες 8.00 – 14.00

ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ: 2310 604-500

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: 2310 020-169

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 020-166

ΤΕΣΤ ΠΑΠ: 2310 020-169

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: 2310 020169

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: 2310 604-500

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 609-380

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 609-380

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 020-185

ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ: 2310 600-779

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ: 2310 604-500

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ: 2310 020-167

Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!