Άθλιες οι συνθήκες στον ΟΑΣΘ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο απροχώρητο έχει φθάσει πλέον η κατάσταση στον ΟΑΣΘ από τη μέρα που ανέλαβε  πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς. Κάθε πρωί στις περισσότερες γραμμές επικρατεί χάος, καθώς τα αστικά περνούν ανά μισή ώρα με αποτέλεσμα να γεμίζουν ήδη από τις πρώτες στάσεις, να μην σταματούν στις επόμενες και πολύς κόσμος να αναγκάζεται να περιμένει το επόμενο λεωφορείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεκινάει η μέρα όλων των επιβατών και των οδηγών με πολύ κακή διάθεση. Τσακωμοί και αντεγκλήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι επιβάτες στριμώχνονται σε άθλιες συνθήκες και πολλοί από αυτούς  φτάνουν καθυστερημένοι στην εργασία τους με αποτέλεσμα να ακούν και την κατσάδα του αφεντικού τους.

Από τη μέρα που ένας κάτοικος εκτός Θεσσαλονίκης, ο  Στέλιος Παππάς, ανέλαβε την προεδρία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχει υποβαθμιστεί σε τεράστιο βαθμό. Μέχρι να έρθει ο κ. Παππάς τα λεωφορεία περνούσαν ανά δέκα λεπτά το πολύ. Πλέον, νιώθει κάποιος τυχερός αν περιμένει στη στάση λιγότερο από 25 λεπτά. Εν τω μεταξύ τα μηχανήματα εξακολουθούν να μην δίνουν ρέστα και να κλέβουν τους επιβάτες, ενώ οι περισσότερες οθόνες τηλεματικής είναι εκτός λειτουργίας.  Βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο. Το ότι τα λεωφορεία αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό είναι το μείζον. Γιατί οι κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης  απολάμβαναν αξιοπρεπείς υπηρεσίες μέχρι την ήμερα που διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΣΘ το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς; Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δείχνει ότι ο κ. Παππάς έχει αποτύχει οικτρά στο έργο του και είναι επιτέλους ώρα να αναλάβει ένας ικανός άνθρωπος την ευθύνη του ΟΑΣΘ. Όχι ένα κομματικό στέλεχος, αλλά ένας γνώστης του αντικειμένου.

Μέχρι πότε θα υπάρχουν αυτές οι τριτοκοσμικές και άθλιες συνθήκες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ; Η κατάσταση θυμίζει βόμβα έτοιμη να εκραγεί και δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία βελτίωση στον ορίζοντα. Ο εκλεκτός του Σπίρτζη και του Τσίπρα, Στέλιος Παππάς,  έχει καταφέρει να γίνει το πιο μισητό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσαλονικείς κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των πολιτών με έργα και όχι με λόγια και δικαιολογίες. Ο κ. Παππάς κάνει λόγω για εξυγίανση του Οργανισμού και εμείς ρωτάμε: “Εξυγίανση κ. Παππά σημαίνει υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ;”. Η πόλης μας αξίζει καλύτερες υπηρεσίες.

Ανδρέας Σταματόπουλος