Πέθανε ο θρύλος της επαγγελματικής πάλης, Bruno Sammartino

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο θρύλος της επαγγελματικής πάλης Bruno Sammartino.

Θεωρείται ο καλύτερος παλαιστής όλων των εποχών.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας στην μικρή ιταλική ορεινή πόλη Abruzzi της Ιταλίας, ο Bruno Sammartino άκουγε ιστορίες για το πώς οι δρόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν «στρωμένοι» με χρυσό. Στην αρχή πίστευε ότι αυτό ήταν κυριολεκτικό, στη συνέχεια έμαθε από… πρώτο χέρι τι εννοούσαν όσοι το έλεγαν.

Η ζωή του «Ιταλού Σούπερμαν» όμως δεν ήταν πάντα τόσο ένδοξη, όσο η καριέρα του. Ο αδελφός και η αδελφή του έχασαν τη ζωή τους νέοι, όταν οι ναζιστικές δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ κατέλαβαν την πόλη τους. Εκείνος και η μητέρα του κρύφτηκαν σε ένα βουνό που ονομάζεται «Valla Rocca» κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και σώθηκαν, έφυγαν για το Πίτσμπουργκ το 1950.

Ο Bruno κατάφερε να συνδέσει τους συμπατριώτες του, τους Ιταλούς, με τους Λατίνους, τους Έλληνες και τους Εβραίους, γεφυρώνοντας με επιτυχία το «χάσμα» στην Αμερικανική λαοθάλασσα οπαδών της επαγγελματικής πάλης.

Στις 17 Μαΐου 1963, ο Sammartino νίκησε τον Buddy Rogers σε 48 -μόλις- δευτερόλεπτα για να γίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης μπροστά σε περίπου 20.000 οπαδούς στο θρυλικό Madison Square Garden.

Τον τίτλο αυτόν που κέρδισε διατήρησε… 8 ολόκληρα χρόνια -μακράν από το δεύτερο- μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όλων των εποχών και ένα ρεκόρ για όλους τους επαγγελματίες πρωταθλητές πάλης, ανεξάρτητα από εταιρία, χώρα και οργανισμό. Τελικά ηττήθηκε το 1971 από τον  Ivan Koloff που στέφθηκε νέος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το 1973 κέρδισε τον τότε παγκόσμιο πρωταθλητή Stan Stasiak και ξανακατέκτησε τον τίτλο, τον οποίο κράτησε μέχρι το 1977, οπότε και ηττήθηκε από τον Superstar Billy Graham.

Ο Sammartino συνέχιζε να παλεύει μέχρι το 1987 σε πολύ υψηλό επίπεδο, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει ξανά τον τίτλο.

Εισήχθη στο Hall of Fame του World Wrestling Entertaiment  το 2013, στην 188η και τελευταία φορά που ο Sammartino έκανε sold out το «σπίτι» του, όπως αποκαλούσε το Madison Square Garden.