ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Τα ελληνοτουρκικά δεν είναι ξεκομμένα από τους συνολικότερους σχεδιασμούς (VIDEO)

Το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση «γκρεμίζεται από τέτοια και άλλα πιθανά επεισόδια», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το συμβάν που έγινε στο Αιγαίοανάμεσα σε τουρκικό εμπορικό πλοίο και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι αθώο το περιστατικό», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» το πρωί της Παρασκευής 4 Μάη. Πρόσθεσε πως το συμβάν αυτό αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ο Νίκος Σοφιανός υπογράμμισε πως αποτελεί αστειότητα ο ισχυρισμός ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι Ευρωπαϊκά και ΝΑΤΟικά και δεν κινδυνεύουν. Στηλιτεύοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, υπενθύμισε ότι αυτές τις μέρες με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ γίνονται γυμνάσια στο βορειοδυτικό κομμάτι της Κύπρου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, ανέφερε πως η ανάλυση που λέει ότι ο Ερντογάν κινείται σε αυτό το πλαίσιο λόγω των εκλογών και των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας «ξεχνάει ότι το συνολικό πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, η άρχουσα τάξη της Τουρκίας κινείται στην κατεύθυνση αυτή». Συμπλήρωσε, πως είναι λάθος να δούμε τα ελληνοτουρκικά ξεκομμένα από τους συνολικότερους σχεδιασμούς στην περιοχή.