ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Είναι καιρός να πέσουν οι μάσκες, να αντιληφθούν όλοι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών»

Τροπολογία κατέθεσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (Ν.Λέσβου), Μάνος Κόνσολας (Ν. Δωδεκανήσου) και Νότης Μηταράκης (Ν.Χίου), για την παράταση διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν πληγεί από το μεταναστευτικό.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και φέρνει, πλέον, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προ των ευθυνών της.

Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Η κυβέρνηση τιμωρεί διπλά τη Λέσβο, την Κω, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέρο.

Δεν φτάνει που έχει μετατρέψει αυτά τα νησιά σε τόπο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή, τώρα έρχεται και καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε αυτά τα νησιά.

Γιατί; Μήπως έχουν αμβλυνθεί οι συνέπειες του μεταναστευτικού;

Το αντίθετο συμβαίνει, υπάρχει επιδείνωση και βρισκόμαστε μπροστά σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις. Ο εγκλωβισμός σε αυτά τα νησιά είναι εσκεμμένη επιλογή της κυβέρνησης.

Μήπως η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς σε Λέσβο και Κω, ένα χρόνο μετά;

Όχι βέβαια.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, έχουν μία επιλογή που μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους πολίτες των νησιών: να υπερψηφίσουν την τροπολογία που καταθέσαμε για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου.

Είναι καιρός να πέσουν οι μάσκες. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι επιλογή της κυβέρνησης και όχι των δανειστών και έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα».