ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ – Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σχολιάζοντας τα νέα προβλήματα στην υδροδότηση και στην ηλεκτροδότηση της Θεσσαλονίκης που προέκυψαν από την έντονη βροχόπτωση, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή τη φορά ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έφεραν στην επιφάνεια μια τραγική πραγματικότητα που όλοι γνωρίζουν, πως η δήθεν συμπρωτεύουσα πληρώνει την πλήρη εγκατάλειψη από την κεντρική εξουσία. Σε επίπεδο υποδομών η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Και τις ολέθριες συνέπειες τις βιώνουν οι κάτοικοι αυτής της πόλης, οι καταστηματάρχες που χτες πέρασαν μαύρη Πέμπτη, οι τουρίστες που έγιναν μάρτυρες κωμικοτραγικών σκηνών στο κύριο σημείο αναφοράς αυτής της πόλης, στο Λευκό Πύργο.

Σήμερα θα έπρεπε να υπάρχουν παραιτήσεις στη ΔΕΗ, στην ΕΥΑΘ, υπουργικό κλιμάκιο να έχει ήδη φτάσει εδώ, όπως έφτασε πριν μερικά χρόνια με επικεφαλής τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στη βιβλική καταστροφή που χτύπησε την περιοχή του Σταυρού ώστε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων. Επί δέκα χρόνια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και μετέπειτα στην Περιφέρεια στήσαμε ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δρόμοι δεν έκλεισαν με τρεις πόντους χιόνι, αντιπλημμυρικά έργα προχώρησαν, ήμασταν δίπλα στον πολίτη.

Αντιθέτως, σήμερα είναι απλά Παρασκευή και ο περίεργος δήμαρχος πανηγυρίζει γιατί η Θεσσαλονίκη εντάχθηκε στο πρόγραμμα των «ανθεκτικών πόλεων». Μας τρολάρει, τελείωσε».