Κανείς δεν στέκεται στο πλευρό των πολιτών

Είδαμε όλοι εχθές τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας να παραιτείται σε ζωντανή μετάδοση, να δακρύζει και να κατηγορεί τα μνημόνια. Ο κ. Νίκος Σακελλαρίου εξαπέλυσε μύδρους κατά των συναδέλφων του δικαστών και κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας παράλληλα υποχώρηση του κράτους δικαίου και ότι δεν τηρείται το δικαστικό απόρρητο. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην ιστορία υπάρχει παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. O κ. Σακελλαρίου προειδοποίησε για περαιτέρω μείωση των συντάξεων και τόνισε ότι οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε περαιτέρω εξαθλίωση, ενώ τόνισε πως οι συνταξιούχοι είναι σε καθεστώς πλήρους επισφάλειας. Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος, σίγουρα θα αναρωτηθεί γιατί δεν τα έλεγε αυτά ο κ. Σακελλαρίου τα τελευταία δύο χρόνια που κατείχε αυτό το σημαντικό αξίωμα με τον υψηλό μισθό και τα λοιπά οφέλη της θέσης αυτής. Επί δύο χρόνια υπηρετούσε αφοσιωμένος το μνημόνιο, που θυμήθηκε να κατηγορήσει λίγες μόνο μέρες πριν βγει υποχρεωτικά στη σύνταξη. Τα δύο χρόνια της θητείας του, πριν από την αντιμνημονιακή “ηρωική” του έξοδο, στήριζε τη μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, της οποίας τους νόμους έβρισκε συνταγματικούς. Θυμήθηκε να κάνει τον επαναστάτη εκ του ασφαλούς αφού η θητεία του έχει λήξει και δεν έχει να χάσει τίποτα. Αντιθέτως έχει να κερδίσει πολλά. Πρώτα από όλα θα μείνει στη συνείδηση του κόσμου ως αντιμνημονιακός που τα έβαλε με την κυβέρνηση και κανείς δεν θα θυμάται ότι επί δύο χρόνια στήριζε φανατικά την ίδια κυβέρνηση, που σήμερα κατηγορεί. Επιπλέον, οι δηλώσεις του αυτές αποτελούν στην ουσία διαβατήριο για να μετέχει στο ψηφοδέλτιο κάποιου κόμματος της αντιπολίτευσης. Και να σκεφτεί κάποιος ότι δεν πέρασαν ούτε δύο χρόνια από τότε που αγανακτισμένοι πολίτες αποδοκίμαζαν τον κ. Σακελλαρίου σε καφετέρια των Αθηνών, αηδιασμένοι από την αβάντα που πρόσφεραν οι δικαστές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Βέβαια, όσο ήταν εν ενεργεία ο κ. Σακελλαρίου δεν έκανε κάτι προς όφελος του ελληνικού λαού, ενώ είχε την δύναμη να το κάνει. Όπως δεν κάνουν τίποτα υπέρ του λαού ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκτός του να κοκορομαχούν χωρίς καμία ουσία. Για λόγους πολιτικούς ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός εγκαλεί τον κ. Κοντονή για προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, αλλά τι έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Βερβεσός και ο ΔΣΑ για να λειτουργεί σωστά η Δικαιοσύνη; Τι έχει κάνει ο ΔΣΑ για την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα, ώστε να υπάρχει πραγματική ισονομία; Τι έχει κάνει ο ΔΣΑ προκειμένου οι πολίτες όλης της Ελλάδος να μπορούν να καταγγείλουν τις παρανομίες των δικηγορικών εταιρειών που έχουν ρόλο εισπρακτικών; Όχι μόνο δεν έχει κάνει κάτι, αλλά δεν συστρατεύεται και με αυτούς που κάτι κάνουν. Η ουσία μετράει και όχι ο εντυπωσιασμός.

Η Δικαιοσύνη είναι κάτι στο οποίο δικαιούνται να έχουν πρόσβαση όλοι. Δυστυχώς, στη χώρα μας τα πολιτικά κόμματα και οι τράπεζες είναι υπεράνω του νόμου. Οι τράπεζες ειδικά παρανομούν συνεχώς, κλέβοντας τους πελάτες τους και δεν υφίστανται καμία συνέπεια. Ίσως για αυτό πήραν θάρρος και κάποιοι υπάλληλοι των τραπεζών και έκλεψαν τις θυρίδες των πελατών τους! Στην ουσία απλώς έκαναν ότι και τα αφεντικά τους…