Το ΕΠΑΜ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ που εγκαινιάσθηκε χθες, 14/5/18, εγκαινιάζει παράλληλα και την επίσημη έναρξη της πολιτικής ανατροπών κάθε ίχνους διεθνούς δικαίου που κρατούσαν, έστω, τα προσχήματα στην επικίνδυνη ταλάντωση των διεθνών ισορροπιών.

Η ενέργεια αυτή, που αντί της τήρησης των αποφάσεων του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας, προκρίνει μεσσιανικά κηρύγματα, συγχρωτίζει πλήρως την αμερικάνικη πολιτική μέσω του κ. Τραμπ με το μοναδικό κράτος-τρομοκράτη της υφηλίου, το Ισραήλ, ανάβοντας το φυτίλι για να εκραγούν οι εξελίξεις στο πιο επικίνδυνο αυτή τη στιγμή σημείο του πλανήτη, τη Μέση Ανατολή.

Οι δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι και οι χιλιάδες τραυματίες τις πρώτες μόλις ώρες από την ανακοίνωση της ενέργειας αυτής, δείχνει καθαρά τι επιδιώκεται από τη μονομερή και εγκληματική απόφαση του κ. Τραμπ: Αδιαφορώντας για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στόχος είναι οι λαοί που αγωνίζονται για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ενώ αποκλειστικά ενισχυμένες προβάλλουν οι δυνάμεις που επιδιώκουν να τινάξουν στον αέρα κάθε έννοια διεθνούς ειρήνης και ευημερίας. Δίνοντας το άλλοθι, εκτός των άλλων, στις υπό διάλυση και κατακερματισμένες από τις συνεχείς ήττες τους, οργανώσεις των Τζιχαντιστών που δρουν στη Συρία, να αναδιοργανωθούν με πρόσχημα την προστασία του Ισλάμ από τους Δυτικούς και το Ισραήλ.

Η φερόμενη ως «ελληνική κυβέρνηση», με απύθμενη υποκρισία, πρότεινε δια του κ. Κοτζιά «αυτοσυγκράτηση» εξομοιώνοντας τους θύτες Ισραηλινούς με τα χιλιάδες θύματά τους. Ο κ. Κοτζιάς έχει το θράσος να δίνει συμβουλές «καλής συμπεριφοράς των διαδηλωτών» στους Παλαιστίνιους δηλώνοντας «όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών»(!!), την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του παραχωρεί εγκαταστάσεις στην Κρήτη προς χρήση του Ισραήλ για παντός είδους επιθετικές ενέργειες, ενώ φρεγάτες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού περιπολούν ανοιχτά της Γάζας για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων! Απίστευτη δήλωση εγκληματικής διπροσωπίας και χατζηαβάτικου ραγιαδισμού!

Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία σχέση με τις «κυβερνήσεις» αυτού του τόπου των τελευταίων 8 χρόνων, προδομένος κι ο ίδιος από το ψέμα, την αναλγησία και την εθελοδουλία τους. Ο θρήνος των Παλαιστινίων από την τελευταία εκατόμβη θυμάτων που διαπερνάει τα μήκη και τα πλάτη της γης, αγγίζει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Ο αγώνας που δίνει ο παλαιστινιακός λαός και η αυταπάρνησή του, χαράζεται βαθιά μέσα μας δείχνοντας το δρόμο που πρέπει ν’ ακολουθήσει κανείς για την απελευθέρωσή του από δυνάστες κάθε είδους.

Το ΕΠΑΜ δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα του τεχνητού και υβριδικού κράτους του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στο φίλο παλαιστινιακό λαό για τις δοκιμασίες που υφίσταται από τις εγκληματικές σε βάρος του ενέργειες.