Γιατί να διοριστεί στη ΔΕΗ κατάδικος για εμπορία ναρκωτικών κύριε Κοντονή;

Συνήθως τα κριτήρια απονομής Χάριτος είναι κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα καθώς ο θεσμός εξυπηρετεί πρωτίστως τη σωφρονιστική πολιτική που ασκεί η Πολιτεία. Η απονομή Χάριτος, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων.

Είναι πάρα πολλές οι αποφάσεις απονομής Χάριτος με πρόταση του νυν Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή που αθόρυβα και μεθοδικά υποσκάπτουν το σύστημα επιβολής ποινών, προκαλούν την κοινωνία και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ποιο κοινωνικό χαρακτήρα και ποιο δημόσιο συμφέρον υπηρετείται από τον αρμόδιο Υπουργό όταν προτείνεται για απονομή Χάριτος κατάδικος για κατοχή και πώληση ναρκωτικών προκειμένου να διοριστεί στη ΔΕΗ; Πώς υπηρετεί ο αρμόδιος Υπουργός το δημόσιο συμφέρον όταν προτείνει για απονομή Χάριτος κατάδικο για το αδίκημα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την άσκηση του επαγγέλματος νοσηλευτή στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα;

Αυτές είναι οι απορίες της Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως διατυπώνονται στην Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή που κατατέθηκε σήμερα.