Ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στο Δημαρχείο Πανοράματος

Τον Γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ υποδέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του στο Πανόραμα ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Γερμανού διπλωμάτη, ο οποίος μάλιστα είναι κάτοικος του δήμου, καθώς διαμένει στην Πυλαία, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά αισθάνεται πολύ καλά ως δημότης της περιοχής.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για τα θέματα του δήμου, ενώ στη συνάντηση έγινε και αναλυτική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες συνεργασίες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με δήμους της Γερμανίας σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν συνεργασίες σε θέματα του πολιτισμού. Ο κ. Καϊτεζίδης ενημέρωσε τον κ. Στέχελ για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και τα τραγικά γεγονότα του 1944, όπου 149 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ναζιστικής θηριωδίας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόξενος σημείωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης, καθώς και για θέματα που αφορούν στην καλύτερη συνεννόηση των δύο χωρών στο μέλλον.

Τέλος ο κ. Καϊτεζίδης προσέφερε στον Γερμανό πρόξενο τα πρώτο ιστορικό λεύκωμα, καθώς και το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ του δήμου, μία παρακαταθήκη μνήμης και γνώσης της ιστορίας αλλά και του σήμερα του δήμου που αποτελεί προσφορά στις επόμενες γενιές.