Ν. Χουντής: «Πραξικόπημα η αντίδραση στη κυβέρνηση που επρόκειτο να ορκισθεί στην Ιταλία»

Συνέντευξη παραχώρησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Καλούμενος να σχολιάσει την αντίδραση στη κυβέρνηση που πήγε να ορκισθεί στην Ιταλία, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ν .Χουντής:

«Είναι ένα ακόμα πραξικόπημα, δείγμα της πολιτικής κρίσης που περνάει η ΕΕ και ως θεσμός αλλά και στο εσωτερικό της.

Είναι το τρίτο πραξικόπημα (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία) και εννοώ, εκβιαστική αντιδημοκρατική πολιτική ενέργεια .

Το ιταλικό σύνταγμα επιτρέπει τέτοιες παρεμβάσεις μόνο στη λογική του ασυμβιβάστου δηλαδή κωλύματος.

Αυτό που επιτρέπει είναι το νυν υπέρ πάντων το ευρώ, το δημοσιονομικό σύμφωνο, αυτό που έκανε τον κο Παυλόπουλο, για να μην ξεχνάμε, την επομένη του Δημοψηφίσματος, να πει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, και πάνω από τις συνταγματικές αρμοδιότητες, για να σώσει την Ελλάδα και το Ευρώ.

Το θεσμικό πλαίσιο και όχι μόνο οι Συνθήκες, η ενοποιητική πορεία της Ευρώπης θα εξασφαλιστεί κατά τους κρατούντες, θα εξασφαλιστεί μόνο μέσα από τέτοιου είδους εκβιαστικές, αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Η δημοκρατία έχει πάει περίπατο στην ΕΕ και επομένως ενισχύονται οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, μην αναζητούμε πια τον ένοχο για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Γ. Πρετεντέρης :

«Επιβεβαιώνω αυτό που λέτε. Είδα στις δημοσκοπήσεις ότι η άρνηση του Προέδρου Ματταρελα ενισχύει τη Λέγκα του Βορρά στο 25% και σε λίγο θα πιάσει τους Τσιπριστές. Μαζί θα πιάσουν το 60%».

Ν. Χουντής ;

«Ναι, και έτσι χάθηκε πλέον το ηθικό πλεονέκτημα εκείνων που μιλούσαν ότι η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει και ότι λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο».

«Το ζητούμενο είναι η Δημοκρατία στην ΕΕ, και όλα αυτά δεν γίνονται αφηρημένα, αλλά γίνονται προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι συγκεκριμένοι νεοφιλελεύθεροι στόχοι της ΕΕ, κυρίως της Γερμανίας, της πολιτικής της λιτότητας, στο όνομα του ανταγωνισμού».

Την πλήρη συνέντευξη του Ν. Χουντή μπορείτε να την ακούσετε στο παρακάτω Link :