Ηχηρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού από τη θάλασσα και τη στεριά με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Θερμαϊκός Κόλπος της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 2 Ιουνίου, γέμισε με περισσότερα από 70 ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου Optimist, laser, 420 και catamaran formula 18, με αθλητές ηλικίας από 7 έως 18 ετών, από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, το Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, τον Όμιλο Φίλων Θάλασσας και τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων, ενώ τη δράση τίμησε με την παρουσία του δια θαλάσσης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ιστιοπλοΐας Κώστας Τριγκώνης.

Το 1ο Προπονητικό Camp Ιστιοπλοΐας με τίτλο «Live Without Bullying: Αρμενίζοντας Χωρίς Εκφοβισμό» διοργανώθηκε από το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας τον ΙΟΘ – Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης και την ΜΕΘ – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης / Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Live Without Bullying.com.

Ειδικά για την ημέρα της δράσης κατασκευάστηκαν πανιά για τα σκάφη Optimist, τα οποία φέρουν το λογότυπο του προγράμματος και θα παραμείνουν για δύο χρόνια στους ομίλους και θα τα χρησιμοποιούν στις προπονήσεις τους.

Σημείο αναφοράς στη στεριά ενώ ήταν ο Λευκός Πύργος, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου εθελοντές του προγράμματος από την ethelon ενημέρωναν επισκέπτες και κατοίκους της πόλης για τη λειτουργία της πλατφόρμας, όπως και τις δύο προηγούμενες μέρες στο πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο σημείο του ΙΟΘ.

Την εκδήλωση υποστήριξαν με την παρουσία τους μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο DJ Ευρυπίδης Διαμαντόπουλος, ενώ την έναρξη του camp και την περιγραφή όσων θα διαδραματίστηκαν στη θάλασσα είχε η μουσική παραγωγός, παρουσιάστρια και συγγραφέας Μαρία Στύλου.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα χαρούμενη ημέρα για το ΚΜΟΠ και το πρόγραμμα Live Without Bullying. Με ένα πρωτότυπο τρόπο από το Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης διαδόθηκε το μήνυμα του προγράμματος. Μικρά σκάφη με νεαρούς ιστιοπλόους αρμένισαν με πανιά που έφεραν το λογότυπο του προγράμματος Live Without Bullying. Ευχαριστούμε θερμά τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους που συμμετείχαν, τους χορηγούς τον καθένα ξεχωριστά, τους υποστηρικτές του προγράμματος αλλά και την καταπληκτική ομάδα των εθελοντών μας. Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία στις εξετάσεις, ένα όμορφο καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο θα ανταμώσουμε με νέες δράσεις.», δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, εμπνεύστρια και Συντονίστρια του προγράμματος Δρ. Αντωνία Τορρένς.

«Όποιος φοβάται αγριεύει και εκδικείται. Όποιος παλεύει και αγωνίζεται, ζει και δημιουργεί, αρκεί όταν είναι μικρούλης και αδύναμος κάποιος να σταθεί δίπλα του και να τον προφυλάξει! Για αυτό ενώσαμε δυνάμεις με την οργάνωση Live Without Bullying, η Μητροπολιτική Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Ο αθλητισμός είναι χώρος εκπαίδευσης για την μετέπειτα ζωή των παιδιών μας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ.Βούλα Πατουλίδου

«Αρμενίζω χωρίς εκφοβισμό. Το να αρμενίζω, η ιστιοπλοΐα είναι τρόπος ζωής, είναι η επαφή με την θάλασσα, είναι άνοιγμα ψυχής εκτός ορίων. Φεύγουμε από τα όρια της Γης και κάθε είδους πίεσης. Πίεση που μπορεί να δημιουργεί φόβο. Ο εκφοβισμός θέλει διέξοδο και βοήθεια. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης είναι μία διέξοδος αλλά η βοήθεια προέρχεται μόνο από εξειδικευμένους ανθρώπους της οργάνωσης Live Without Bullying. Το πρώτο Ιστιοπλοϊκό προπονητικό camp στον Θερμαϊκό κόλπο σε συνεργασία των δύο οργανώσεων είναι η έναρξη μίας συνεργασίας προς όφελος των παιδιών μας και όχι μόνο» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Κωστής Χαντζαρίδης.

Μοιραζόμαστε το μήνυμα:

Υπάρχουν λύσεις αρκεί να μιλήσεις!