Δήμος και Γ΄ Σώμα Στρατού στηρίζουν το μεγάλο έργο σίτισης της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Δήμος και Γ΄ Σώμα Στρατού στηρίζουν το μεγάλο έργο σίτισης της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Με αγάπη και ουσιαστική προσφορά παραδίδοντας σημαντικές ποσότητες τροφίμων, ανταποκρίθηκαν ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και το Γ’ Σώμα Στρατού/NRDC-GR ώστε να ενισχύσουν την ανθρωπιστική δράση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα και συνολικά των συνεργατών του στη Μητρόπολη.

Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προκειμένου να αμβλυνθούν οι επισιτιστικές ανάγκες των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας που διακονεί η Ιερά Μητρόπολη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων (δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και Γ’ Σώματος Στρατού) που μεταξύ άλλων προβλέπει την από κοινού ανάληψη κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων.

Κατόπιν ενημέρωσης της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα, συμφωνήθηκε η ενίσχυση του επισιτιστικού προγράμματος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου. Συγκεκριμένα διατέθηκαν από πλευράς δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη περίπου 250 κιλά κρέατος και 20 κιλά τυροκομικών, ενώ προσφέρθηκαν επίσης 100 κιλά ζυμαρικών από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Κατά την παράδοση του επισιτιστικού υλικού στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλη Γεράνη και της αντιδημάρχου Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένης Γιαννούδη, ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε: «Στις δύσκολες μέρες που ζούμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι δεν είναι απομονωμένη σε γυάλινο πύργο, αλλά στρέφει καθημερινά το βλέμμα στον συνάνθρωπο. Η αλληλεγγύη είναι βασικός πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας. Mέσω του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου και της επισιτιστικής μας βοήθειας καλύπτουμε εκατοντάδες οικογένειες στην Πυλαία, στο Φίλυρο, στο Ασβεστοχώρι, στον Χορτιάτη, αλλά ακόμη και στο Πανόραμα. Διευρύνοντας την ανθρωπιστική μας δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Γ’ Σώμα Στρατού ζητήσαμε τη συμβουλή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα προκειμένου να ενισχύσουμε με το απόθεμα μας την τεράστια προσπάθεια που κάνει η εκκλησία μας να στηρίξει τα θύματα της οικονομικής κρίσης. Σήμερα ήταν ένα μάθημα ζωής για όλους μας, καθώς η Μητρόπολη προσφέρει καθημερινά με αγάπη πάνω από 8.000 μερίδες σε ανήμπορους συμπολίτες μας, όλα με εθελοντική προσφορά ευλογημένων κυριών, προσφέρει γεύματα αγάπης με ποιότητα και αξιοπρέπεια. Μπράβο σε όλους που με εθελοντισμό και αγάπη γράφουν καθημερινά τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ με γράμματα κεφαλαία».

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, υποστράτηγος Προκόπιος Καρατζέτζος, σημείωσε:

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, μια από τις πλέον σημαντικές δράσεις μας, ήταν να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε για άλλη μια φορά τη Μητρόπολη, στο μεγάλο αγώνα που κάνει με τα συσσίτιά της, προσφέροντας σε συνανθρώπους μας που στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ως Στρατός, “Είμαστε Παντού”»

Τις βαθύτατες και θερμές ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την διοίκηση του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης εξέφρασε από τον πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Αναφερόμενος πιο αναλυτικά στο επισιτιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στις ενορίες της Μητροπόλεως ο κ. Βαρνάβας σημείωσε ότι σιτίζονται ημερησίως συνολικά 8.109 άτομα -αριθμός που δυστυχώς αυξάνεται διαρκώς- και ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, που έγινε αποδέκτης της σημερινής δωρεάς, φιλοξενεί στο καθημερινό του συσσίτιο περίπου 500 αναξιοπαθούντες πολίτες.