Εγκαίνια έκθεσης έργων στο Μουσείο Προσφύγων από ανέργους που παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα της Πολιτιστικής Γειτονιάς

Με θετική διάθεση, πολύ μεράκι και φαντασία σπουδαστές της Πολιτιστικής Γειτονιάς θα εκθέσουν τα έργα τους στο Μουσείο Προσφύγων, δίνοντας μια πρώτη γεύση της δημιουργικής τους έκφρασης και των ανησυχιών τους.

Πρόκειται για τα έργα-δημιουργίες των σπουδαστών που παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα που λειτούργησε στην Πολιτιστική Γειτονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του (ΚΕΥΝΣ) από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος για ανέργους.

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί αύριο, Τετάρτη 13 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα τμήματα που θα λάβουν μέρος είναι αυτά της αγγειοπλαστικής, της ζωγραφικής, του ντεκουπάζ (τεχνοτροπία διακόσμησης παλαιών αντικειμένων με νέο ύφος) και της κατασκευής παραδοσιακών οργάνων.

«Η έκθεση αυτή συνάδει με το πνεύμα της Πολιτιστικής Γειτονιάς ως ‘‘πνεύμονα’’ δημιουργικής έκφρασης καλλιτεχνικών ανησυχιών, όπου ιδέες μετουσιώνονται σε απτό αποτέλεσμα από εραστές των τεχνών, αφού οι δημιουργοί είναι ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες», δηλώνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών, και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Γειτονιάς, Ειρήνη Καγιαμπίνη.

Η Πολιτιστική Γειτονιά είναι μια αναμορφωμένη και αναβαθμισμένη περιοχή στην περιοχή των Βυζαντινών Τειχών, όπου ήχοι, χρώματα, ρυθμοί, εικόνες και καλλιτεχνικές δημιουργίες σμίγουν με τις ιστορικές μνήμες της μακραίωνης ιστορίας της πόλης, και σε έναν παράλληλο διάλογο μετατρέπουν την περιοχή σε κυψέλη πολιτισμού και δημιουργίας, με πρωταγωνιστές κυρίως τη νέα γενιά.

INFO:

-ΧΩΡΟΣ: Μουσείο Προσφύγων Πολιτιστικής Γειτονιάς, Πάρκο Ελπίδος, Συκιές

-ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Τετάρτη 13-Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

-ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9π.μ.-1μ.μ. & 6-9μ.μ., Σάββατο: 10π.μ.-1 μ.μ.