ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η πρωτοβουλία τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του πρόεδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου , για τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας και των Δ.Σ. των 38 Δήμων της Κ. Μακεδονίας, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από την συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και FYROM, έρχεται σαν συνέχεια της προχθεσινής τους συνέντευξης τύπου, όπου δήλωσαν στους γνωστούς «πατριωτικούς» τόνους ότι θα πρωτοστατήσουν στο σταμάτημα της συμφωνίας.

Όσοι όμως βγαίνουν σήμερα στα κάγκελα δηλώνοντας «πατριώτες» κοροϊδεύουν τον λαό γιατί συμπίπτουν και συμφωνούν πάνω στην στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες .

Τα ταξίδια και οι απανωτές επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είναι άλλωστε στο καθημερινό πρόγραμμα του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και των υπόλοιπων Δημάρχων. Είναι αυτοί που πρωτοστατούν μαζί με την κυβέρνηση, στην πιο βαθειά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ, με την Λαϊκή Συσπείρωση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ.Μ. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κ.Μ., δεν θα συμμετέχουν στην σημερινή «φιέστα».

Επισημαίνουνε ότι ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός, εκφράζεται γνήσια μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους. Γι’ αυτό και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και την κοινή τους πάλη ενάντια σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός.