Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Η γνώση σώζει ζωές» 300 μαθητές πήραν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

«H γνώση σώζει ζωές»! Αυτό ήταν το μήνυμα των βιωματικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών που διοργάνωσε ο Δήμος  Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με το Γ’ Σώμα Στρατού για πάνω από 300 παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά τμήματα Camp του δήμου.

Σε δύο συναντήσεις που έγιναν η πρώτη στο ΔΑΚ Πανοράματος και η δεύτερη στο ΔΑΚ Πυλαίας οι νεαροί συμμετέχοντες πήραν τα βασικά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, έμαθαν πώς πρέπει να αντιδρούν σε περίπτωση πνιγμού, ενημερώθηκαν για την  καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), για το πώς δίνεται το «φιλί της ζωής» και για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όλα αυτά με τη βοήθεια και την επιστημονική υποστήριξη της παιδιάτρου Αρχιάτρου Αθανασίας Γκιομίση και της παθολόγου Επιάτρου Ελένης Δουμάκη του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, οι οποίες έδωσαν τα φώτα τους  στα μικρά παιδιά σε ότι αφορά στη «Βασική Υποστήριξη της Ζωής» που είναι το σύνολο των τεχνικών εφαρμογών με σκοπό την αντιμετώπιση των απειλητικών για τη ζωή περιστατικών.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος μιλώντας προς τα παιδιά έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία: «Είναι μια κοινή δράση του δήμου με το Γ’ Σώμα Στρατού που διαπαιδαγωγεί, ενημερώνει και τελικά σώζει ζωές. Κάνοντας τα μικρά παιδιά μέσα από τη βιωματική γνώση, ”μικρούς γιατρούς”. Πολλές ευχαριστίες προς τους ανθρώπους του δήμου μας, που συντόνισαν το εγχείρημα, τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Δημήτρη Μπίκο και τους συνεργάτες του, για μια σειρά από κοινές δράσεις που κάνουμε μαζί», σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και στις αποτελεσματικές ομάδες των συνεργατών μας, στον Δήμο και στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, για την εξαιρετική οργάνωση και διεξαγωγή των σεμιναρίων. Συγχαρητήρια επιπλέον ανήκουν στο ικανότατο προσωπικό του 424 ΓΣΝΕ, στην Αρχίατρο κ. Αθανασία Γκιομίση και στην παθολόγο Επιάτρου κ. Ελένη Δουμάκη που το εκπροσώπησαν επάξια, καθώς και στα παιδιά των καλοκαιρινών Camp Δήμου, που είχαν το ενδιαφέρον και την υπομονή να παρακολουθήσουν το αναμφισβήτητα χρήσιμο σεμινάριο για μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο των Α΄ βοηθειών».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Σοφία Σαουρίδου και ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑΠ Γιάννης Καρτάλης, ενώ από τη μεριά του Γ’ Σώματος Στρατού παραβρέθηκαν ο Συνταγματάρχης Χρυσόστομος Κούρτης, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Η δράση εντάσσεται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Γ’ Σώμα Στρατού και περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων που υλοποιούνται με εξαιρετική επιτυχία!