Νίκος Καραθανασόπουλος: Κυβέρνηση και ΝΔ «καυγαδίζουν» για να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους συμφωνία

Ο λαός θα σωθεί μόνο όταν πάρει την υπόθεση στα χέρια του, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Με αφορμή τους αποπροσανατολιστικούς «καυγάδες» των κομμάτων του συστήματος, σημείωσε πως η κυβέρνηση με «το να πετάει την μπάλα στην εξέδρα» δεν μπορεί να συγκαλύψει την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα ή το νέο «κοστούμι» που τους ετοίμασε με τις συντάξεις, το Αφορολόγητο και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπονται στην απόφαση του Eurogroup. Σε αυτή της την προσπάθεια να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, η κυβέρνηση «έχει την αγαστή συνεργασία της ΝΔ», γιατί «έχουν μια κοκορομαχία ανούσια», για να συγκαλυφθεί ότι «συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι τα μνημόνια μπορεί να τελειώνουν, αλλά θα παραμείνουν οι μνημονιακοί νόμοι και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Για τα λεγόμενα αντίμετρα εξήγησε πως θα εφαρμοστούν σε βάρος αυτών που θα τους μειωθεί το Αφορολόγητο, άρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, επομένως «γίνεται μια αναδιανομή από τους λιγότερο φτωχούς προς τους εξαθλιωμένους και ταυτόχρονα μια αναδιανομή προς όφελος του κεφαλαίου» αφού τα λεγόμενα αντίμετρα περιλαμβάνουν και μέτρα «που πάνε απευθείας στις τσέπες των επιχειρηματιών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως για να βελτιωθεί η θέση των εργαζομένων πρέπει να συντριβούν οι νόμοι του Βρούτση για τον κατώτατο και τον υποκατώτατο μισθό, να καταργηθεί η σκλαβιά στην αγορά εργασίας, να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό σύστημα, «άρα να συγκρουστούν με το κεφάλαιο το οποίο ευθύνεται για την επιδείνωση της θέσης τους, άλλος δρόμος δεν υπάρχει».