Νέα ομόφωνη αθωωτική απόφαση για τον Σίμο Δανιηλίδη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα αθωωτική απόφαση για τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, και μάλιστα πανηγυρική, ήρθε να αποκαταστήσει την ηθική τάξη και να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα ακόμη ράπισμα για τους αντιπολιτευόμενους πολέμιούς του που έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης σε βάρος της διοίκησης του δήμου.

Πρόκειται για την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, μετά και την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, όπου ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης δικάστηκε με την κατηγορία της ανωμοτί ψευδούς κατάθεσης, μετά από μήνυση του συμβούλου της αντιπολίτευσης, και πρωτοκλασάτου στελέχους της παράταξης του Γρ.Χατζησάββα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, Βασίλη Μιχαηλίδη. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος, σύμφωνα με ρεπορτάζ που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, προχθές, Τρίτη 26 Ιουνίου, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κρίθηκε  «ένοχος για το αδίκημα της κακουργηματικής φοροδιαφυγής κατ’ εξακολούθηση με την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτες συναλλαγές που υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ». Μετά την εξέλιξη αυτή, και την επιβολή της ποινής φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, «ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ιωάννης Σάββας, με βάση το άρθρο 236 του Ν.3852/2010, θα πρέπει να θέσει τον καταδικασθέντα σε αργία»,

«Πρόκειται για άλλη μια πανηγυρική και ομόφωνη αθωωτική απόφαση που στέλνει καθαρά μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες. Κανένας δεν μπορεί να ‘‘παίζει’’ με θέματα νομιμότητας και ηθικής τάξης προκειμένου να προωθήσει προσωπικά και μικροπαραταξιακά συμφέροντα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι όποιος προσπαθεί με εμπάθεια, μένος και πάθος να σκάψει το λάκκο του άλλου, τελικά πέφτει μέσα ο ίδιος. Η εμπιστοσύνη μας προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της είναι εκφρασμένη και δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να σπιλώνει το κύρος της διοίκησης του δήμου, που με διαφάνεια και νομιμότητα υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας», δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η υπόθεση

Η υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο τον Σίμο Δανιηλίδη, αφορούσε σε παλαιότερη αντιδικία των δυο ανδρών με αφορμή τη διενέργεια δημοσκόπησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, κατά τις οποίες ο κ.Μιχαηλίδης ήταν υποψήφιος δήμαρχος ως επικεφαλής συνδυασμού και είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη με καταγγελία-μήνυσή του, για να βρεθεί στη συνέχεια κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση. Κατά την εκδίκασή της, ο Σίμος Δανιηλίδης, που αυτός ήταν μηνυτής ως πολιτικός ενάγων, συγχώρεσε τον κ.Μιχαηλίδη και ανακάλεσε την έγκλησή του.

Παρά ταύτα, ο κ.Μιχαηλίδης, εκ των υστέρων και μετά την ανάκληση της έγκλησης από τον κ. Δανιηλίδη, υπέβαλε μήνυση για ψευδομαρτυρία για το αντικείμενο εκείνης της δίκης. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, είχε καταδικάσει τότε τον κ.Δανιηλίδη, για να έρθει σήμερα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, το οποίο, μετά από απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως, αθώωσε ομόφωνα τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών για την φερόμενη πράξη της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.