Η επίσημη λήξη του 3ου Μνημονίου δεν σημαίνει τον τερματισμό λιτότητας και επιτροπείας

Νίκος Χουντής σε Πιερ Μοσκοβισί και Μάριο Σεντένο στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:

«Η συμφωνία του Eurogroup επισημοποιεί την υποταγή στις αντιλαϊκές πολιτικές των υπερβολικών πλεονασμάτων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συντριβής εργασιακών δικαιωμάτων, για τα επόμενα 45 χρόνια».

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στη συζήτηση για την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί και του Προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Στο όνομα του χρέους με τα τρία Μνημόνια επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό η πιο σκληρή λιτότητα το πιο καταστροφικό οικονομικό και πολιτικό πείραμα όλων των εποχών σε περίοδο ειρήνης.

Όχι βέβαια για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Αλλά όπως ομολόγησαν οι προκάτοχοι του κ. Σεντένο και του κ. Μοσκοβισί, δηλαδή, ο κ. Ντάιζεμπλουμ και ο κ. Ρέν, για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το Ευρώ.

Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα:

-το χρέος αυξήθηκε

-τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 25%,

-η ανεργία έφτασε μέχρι και το 30%,

-επιβλήθηκαν συνθήκες μεσαίωνα στην αγορά εργασίας,

-ξεπουλήθηκε ο δημόσιος πλούτος της χώρας μου,

-εκτινάχθηκε η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός

-διαλύθηκαν οι δημόσιες υπηρεσίες

στην υγεία και την παιδεία

Το 3ο Μνημόνιο επιβλήθηκε με τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα του 2015 είχε απορρίψει την βαρβαρότητα των πολιτικών σας.

Η επίσημη λήξη του δεν σημαίνει τον τερματισμό της λιτότητας και της επιτροπείας. Η συμφωνία του Eurogroup επισημοποιεί την υποταγή κάθε ελληνικής κυβέρνησης στις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές των υπερβολικών πλεονασμάτων των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, των ιδιωτικοποιήσεων, της συντριβής εργασιακών δικαιωμάτων για τα επόμενα 45 χρόνια.

Πάνω σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια πανηγυρίζετε, κ Σεντένο και κ. Μοσκοβισί.

Αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για δημοκρατία και αξιοπρέπεια για το μέλλον των παιδιών του, να αγωνίζεται για να ξεφύγει από τη φυλακή της νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Το βίντεο της παρέμβασης θα το βρείτε εδώ: