Κέντρο Νανοτεχνολογίας η Θεσσαλονίκη. Όλες οι νέες εφαρμογές

Στην πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης για τη δημιουργία  ενός Κέντρου Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του Nanotexnology 2018, ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Τόσο ο κ Φάμελλος, όσο κι ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας ειδικός σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης, εξήραν το πρωτοποριακό έργο που γίνεται στο Κέντρο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και υπογράμμισαν τη στήριξή τους , ώστε να δημιουργηθεί ένας Διεθνής Κόμβος Καινοτομίας βασισμένος στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κεντρικοί ομιλητές του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας (30.6-7.7), ήταν ο T Anthopoulos (Physical Science and Engeneering Division KAUST Saudi Arabia), ο οποίος αναφέρθηκε στη Νανοηλεκτρονική πάνω στα πλαστικά για το Internet of Things , η Μ Stevens από το Imperial College London UK , η οποία αναφέρθηκε σε πρωτοποριακές τεχνικές αναγέννησης καρκινικών κυττάρων.

Τέλος ο A Tomar ,μηχανικός της Jaguar & Land Rover , ανακοίνωσε τις νέες ψηφιακές συσκευές και τρισδιάστατες τεχνολογίες συστημάτων και των οργανικών ηλεκτρονικών που ενσωματώνονται στα νέα μοντέλα της εταιρείας.