Τα έχωσε χοντρά ο Νότης Μαριάς σε Σεντένο και Μοσκοβισί για τα μνημόνια

Σκληρή επίθεση ενάντια στον νέο Πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο και στον Επίτροπο ΠιέρΜοσκοβισί εξαπέλυσε πριν λίγο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή την συζήτηση για το δήθεν τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα.

 

Απευθυνόμενος στον Μάριο Σεντένο ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι παρότι ως Πρόεδρος του Eurogroup ο Πορτογάλος προσπάθησε  να δημιουργήσει «μιαμαγική εικόνα, ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει από τη σκληρή του οκταετή εμπειρία ότι τα μνημόνια απέτυχαν.Με τα τρία μνημονιακά δανειακά πακέτα, η Ελλάδα έλαβε 240 δισεκατομμύρια  ευρώ».

 

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Πού πήγαν τα λεφτά κύριεΣεντένο; Που πήγαν τα 240 δισεκατομμύριαευρώ κύριεΜοσκοβισί; Γιατί αν είχαν πέσει στην Ελληνική οικονομία η χώρα θα είχε απογειωθεί.Πήγαν για να εξοφλήσουν τα παλιά δανεικά, πήγαν για να σώσουν τις ξένες τράπεζες, όπως ομολόγησε ανενδοίαστα ο κύριοςΝτάισελμπλουμ απαντώντας σε Ερώτησή μου.Έτσι με τα μνημόνια η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο με στρατιές φτωχών και ανέργων, με εξαθλιωμένους συνταξιούχους, με τους νέους μας να μεταναστεύουν».

 

Ακολούθως ο Νότης Μαριάς είπε: «Με την Συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου επιβάλλεται διαρκής λιτότητα και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το κατοχικό ταμείο που θα λειτουργεί για 99 χρόνια. Επιβάλλονται άπιαστα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, 2,2% μέχρι το 2060, επιβάλλεται μείωση συντάξεων το 2019, μείωση του αφορολόγητου το 2020. Και όλα αυτά την ώρα που οι δανειστές αντί να καταβάλουν όλο το δανειακό κεφάλαιο των 86 δις ενθυλάκωσαν 24 δισεκατομμύριαευρώ τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κύριεΣεντένογια την ανακεφαλαιοποίησητου ασφαλιστικού συστήματος, για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, για την δημιουργία θέσεων εργασίας».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Να γνωρίζετε λοιπόν κύριεΣεντένο, και κύριεΜοσκοβισίότι ο Ελληνικός Λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί τη μνημονιακή θηλιά που του έχετε περάσει και σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα».

 

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.