Σφοδρή κριτική Νότη Μαριά σε Τουσκ για το μεταναστευτικό.

Σφοδρή κριτική άσκησε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς παρεμβαίνοντας στις 3 Ιουλίου στην  Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης -29ης Ιουνίου.

Απευθυνόμενος στον Ντ. Τουσκ o Νότης Μαριάς είπε: «Κύριε Τουσκ η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το προσφυγικό είναι μνημείο αποτυχίας. Αντί πραγματικά να αποφασίσετε αλλαγές στο Δουβλίνο 3, τελικά διατηρήσατε τη λειτουργία του Δουβλίνο 3, που σημαίνει ότι μετατρέπεται η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.»

Και προσέθεσε «Αντί να συνεχίσετε τις μετεγκαταστάσεις, πλέον τις μετατρέπετε σε εθελοντική βάση, δηλαδή κανείς δεν πρόκειται να κάνει καμιά μετεγκατάσταση. Αντί να βρείτε ευρωπαϊκές λύσεις έχουμε οδηγηθεί σε εθνικές λύσεις με πρωτοβουλία της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Τσίπρα ο οποίος συμφωνεί πλέον να επιστρέφουν στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν από την Πατρίδα μας.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αντί να λύσετε λοιπόν το θέμα το έχετε περιπλέξει. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Μοναδική λύση η εφαρμογή του Άρθρου 72 Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ από την Ελλάδα για αναστολή της Σέγκεν, αναστολή του Δουβλίνο 3, για να πάψει η Ελλάδα να είναι μαγνήτης για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες.»

 

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.