Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής ΟμάδαςLacrosseΑνδρών στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ισραήλ στις 15 Ιουλίου 2018

 

Η νεοσύστατη Εθνική Ομάδα Lacrosse (λακρός) Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλιαενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει στο Ισραήλ στις 15 Ιουλίου 2018. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας σε διεθνή διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν ελληνοαμερικανοί αθλητές από τις ΗΠΑ και ένας αθλητής από τη Θεσσαλονίκη.

ToLacrosse είναι ένα ομαδικό άθλημα άγνωστο στην Ελλάδα αλλά πολύ διαδεδομένο και δημοφιλές στο εξωτερικό, ειδικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Παίζεται σε γήπεδο από δύο ομάδες με 9 παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Στόχος είναι η εστία της αντίπαλης ομάδας στην οποία πρέπει να μπει η μπάλα με τη βοήθεια ειδικών μπαστουνιών που καταλήγουν σε δίχτυ.

Προάγγελος του λακρός ήταν ένα παρόμοιο παιχνίδι που έπαιζαν οι ιθαγενείς Ινδιάνοι πολεμιστές, για να λύσουν τις διαφορές τους. Σήμερα το άθλημα, που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα, τον δυναμισμό και την τεχνική, αναπτύσσεται σε επαγγελματικό επίπεδο στην κατηγορία ανδρών και γυναικών, ενώ αποτελεί και ένα παιχνίδι που μπορούν να παίξουν ευχάριστα άτομα κάθε ηλικίας.

Η Εθνική Ομάδα Lacrosse ιδρύθηκε στις ΗΠΑ από τον 20χρονο ελληνικής καταγωγής αθλητή και φοιτητή του Πανεπιστημίου TuftsΑπόστολο Κατσιαούνη, ο οποίος αναζήτησε παίκτες ελληνικής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να συγκροτήσουν την πρώτη ελληνική εθνική ομάδα του Lacrosse και να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ανταπόκρισή τους ήταν μεγάλη και ενθουσιώδηςευελπιστώντας ότι θα συμβάλλουν στη διάδοση του lacrosse στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Ανάμεσα στους 23 παίκτες της Εθνικής Ομάδας βρίσκεται ο Αντώνης Καταγάς(AnthonyKatagas), που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών στο Χόλιγουντ, ο οποίος έχει βραβευτεί επανειλημμένα και με αποκορύφωμα το ΌσκαρΚαλύτερης Ταινίας το οποίο έλαβε το 2014 για την ταινία «12 χρόνια σκλάβος» ως μέλος της ομάδας παραγωγών μεταξύ των οποίων και ο ΜπραντΠιτ.

Στην Εθνική ομάδα Lacross συμμετέχει και ένας μαθητής του Κολλεγίου Ανατόλια, ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του lacrosse στην Ελλάδα έχει και το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα του για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το ACT-AmericanCollegeofThessaloniki, που οργανώνει αγώνες και δωρεάν επιμορφώσεις για προπονητές, αθλητές και κάθε ενδιαφερόμενο.  Από τις αρχές του 2017 και με τη συνεργασία της GreeceLacrosseAssociation ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την οργάνωση του αθλήματος σε σχολικό επίπεδο, ενώ την ίδια χρονιά διοργανώθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Lacrosse (FIL), το 1ο σεμινάριο lacrosse.Τον Μάιο του 2018 διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Ανατόλια το 1ο σχολικό Κύπελλο Lacrosse στο οποίο συμμετείχαν και δημόσια σχολεία (2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο ΓΕΛ Πυλαίας).

 

 

Το πρόγραμμα των αγώνων της Εθνικής ομάδας μπορείτε να το δείτε στον παρακάτωβ σύνδεσμο:

FIL Men’s Lacrosse World Cup 2018

Τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στο Ισραήλ μπορείτε να παρακολουθήσετε στα παρακάτω link:

https://fanhub.filacrosse.com/nZp2YY4X

https://plus.espn.com/?om-navmethod=top%20nav