ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ακυρωθούν στην πράξη οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις στους Δήμους. Οι πολίτες να τιμωρήσουν με συντριπτικό και απόλυτο τρόπο τον κ. Τσίπρα»

 

«Με ευθύνη της κυβέρνησης, η χώρα βρίσκεται, επισήμως, σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο διάρκειας δέκα (10) μηνών που δεν την αντέχει ούτε η ίδια, αλλά ούτε και η οικονομία», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να ναρκοθετήσει τη θητεία της επόμενης κυβέρνησης, να διαλύσει την αυτοδιοίκηση, να υπογράψει ό, τι του δίνουν ή του βάζουν μπροστά του, να θέσει σε κίνδυνο εθνικά δίκαια και συμφέροντα, να κάνει την Ελλάδα αποθήκη παράνομων μεταναστών.

Ο Μάνος Κόνσολας χαρακτήρισε το εκλογικό σύστημα που επιβάλλει η κυβέρνηση στις αυτοδιοικητικές, σύστημα ξεκάθαρης συναλλαγής και άθλιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, επισημαίνοντας ότι:

«Αν μία Δημοτική Αρχή δεν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, τότε ο Δήμος, την επόμενη μέρα, δεν θα μπορεί να διοικηθεί.

Κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται, αν λαμβάνεται, θα αποτελεί προϊόν συναλλαγής.

Με μεγάλη ευκολία ιδιωτικά συμφέροντα θα μπορούν να μπλοκάρουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που δεν τους είναι αρεστές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν αντιπροσωπεύει τα πραγματικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, όπως:

1ον: Μια νέα ορθολογική αποτύπωση των αρμοδιοτήτων στο τρίγωνο Κράτος-Περιφέρεια-Δήμος που, σήμερα, είτε ασκούνται από λάθος φορέα, είτε επικαλύπτονται.

2ον: Τη δυνατότητα στους τουριστικούς και νησιωτικούς δήμους να χρηματοδοτούν δράσεις τουριστικής προβολής, χωρίς τους περιορισμούς που προβλέπονται, σήμερα, αλλά και τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μεικτά σχήματα με τη συμμετοχή φορέων και ιδιωτών για την τουριστική προβολή.

3ον: Την αντιμετώπιση στρεβλώσεων και τον περιορισμό γραφειοκρατικών και ελεγκτικών μηχανισμών που μετατρέπουν την αυτοδιοίκηση σε ετεροδιοίκηση. Πολλές φορές ο έλεγχος των αποφάσεων των Δήμων δεν ελέγχεται ως προς τη νομιμότητα, αλλά ως προς τη σκοπιμότητα και αυτό φαλκιδεύει, ουσιαστικά, το ρόλο της αυτοδιοίκησης.

Στο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση, υπάρχουν διατάξεις που διευκολύνουν τις διαδικασίες απονομής ιθαγένειας και πολιτογράφησης για τους μετανάστες. Δεν υπάρχει, όμως, διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, για την κυβέρνηση οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρέπει να ψηφίζουν, δεν την αφορούν.

Ο κ. Κόνσολας, σε δήλωσή του, επισημαίνει :

«Το ίδιο το αυτοδιοικητικό κίνημα, στο οποίο έχει κηρύξει τον πόλεμο η κυβέρνηση, πρέπει να ακυρώσει στην πράξη αυτό τον εκλογικό νόμο.

Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να εγγυηθούν την κυβερνησιμότητα και λειτουργία των Δήμων, να τινάξουν στον αέρα αυτό το σύστημα συναλλαγής που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Πρέπει να τιμωρήσουν με τρόπο απόλυτο και συντριπτικό τον κ. Τσίπρα.

Η τιμωρία αυτή, έρχεται και δεν θα την αποφύγει η κυβέρνηση».