Ο Δήμος Παύλου Μελά θα τιμήσει τον Τάσο Πεζιρκιανίδη στην πρεμιέρα του θεσμού «Ημέρες Θεάτρου» (Δευτέρα 16/7/2018).

\Πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.00 για τις «Ημέρες Θεάτρου» στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Πολίχνης και ο Δήμος Παύλου Μελά θα τιμήσει τον Τάσο Πεζιρκιανίδη, κάτι που θα συνδυαστεί με αφιέρωμα (έκθεση φωτογραφικού και θεατρικού υλικού) της Ομάδας Θεάτρου «Ομπρέλες» στο συμπολίτη μας ηθοποιό.

Θα ακολουθήσει στις 21.30 η Θεατρική Ομάδα «Μεταμύησις» με την παράσταση  «Πατρίδα & Αγάπη ή Αγάπη ως Πατρίδα».

Οι Ημέρες Θεάτρου του Δήμου Παύλου Μελά έχουν τη δική τους θέση μέσα στη θεατρική πολυφωνία της πόλης. Πρόκειται για ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων, κατά τη διάρκεια της οποίας, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, δίνει καλλιτεχνικό βήμα στους ερασιτέχνες δημιουργούς, ενώ στο κοινό προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο, στιγμές θεάτρου.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΟΦΙΛΟΥΣ

O Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου προσκαλούν τους θεατρόφιλους στην 27η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης 16, 17, 18 Ιουλίου 2018, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης (Φιλίππου – Θεοκλήτου Καρυπίδη, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης της Πολίχνης) και θα φέρει σε επαφή τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης με την τέχνη του θεάτρου και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, με άλλα σχήματα και καλλιτεχνικά ρεύματα καθώς και με κλασικούς και σύγχρονους Έλληνες και ξένους θεατρικούς συγγραφείς.

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, θα πέσει η αυλαία με την παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον που ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ  σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου και με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας Τάσου Πεζιρκιανίδη και Βασίλη Σπυρόπουλου.

 

Ο ΤΑΣΟΣ ΠΕΖΙΡΚΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ

Ο Τάσος Πεζιρκιανίδης είναι ηθοποιός με πολύχρονη θητεία στο Θέατρο, την τηλεόραση και το σινεμά.

Σπουδές: Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρισιού, με δασκάλους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβαστίκογλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχολή Lecoq.

Στέλεχος του ΚΘΒΕ επί επτά χρόνια, συμμετείχε στις παραστάσεις:

Ονειρόδραμα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Η κωμωδία των παρεξηγήσεων, Φουέντε Οβεχούνα, Ο κατά φαντασίαν ασθενής, Ο Ψεύτης, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο κύριος Πούντιλα και ο άνθρωπός του Μάτι, Τα Παντρολογήματα, Ένα ευτυχές γεγονός, Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία, Κατσούρμπος, Ο Άγιος Πρίγκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παραστάσεις αρχαίου δράματος: Οι Βάτραχοι, Όρνιθες, Νεφέλες, Πλούτος.

Στο ελεύθερο θέατρο έχει παίξει σε όλα τα είδη, συμμετέχοντας στις παραστάσεις:

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας στο Θεσσαλικό Θέατρο, Άννυ στον θίασο Α. Βουγιουκλάκη, Το σώσε στην Ελεύθερη Σκηνή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικάγο στο θέατρο Μουσούρη, στην επιθεώρηση Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στην Ελεύθερη Σκηνή.

Συμμετείχε επίσης στις παραστάσεις: Πλούτος στο Θέατρο Αιγαίου, Ελένη στο Θέατρο του Νότου, Το χρήμα στο λαιμό σου στο Θέατρο Ακάδημος, Κούκου στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Ο Φιάκας και Λα μοσκέτα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Δον Ζουάν, Ο Σέντζας, Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο στο Εθνικό Θέατρο, Αριστοφανειάδα (αποσπασματικές σκηνές από όλα τα έργα του Αριστοφάνη) στο Θέατρο «Τέχνης» και πολλά άλλα.

Έλαβε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Στη θεατρική του διαδρομή συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις γενιές άξιων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων: Μ. Βολανάκης, Σ. Ευαγγελάτος, Σ. Ντουφεξής, Γ. Ρεμούνδος, Γ. Μιχαηλίδης, Α. Βουτσινάς, Δ. Χρονόπουλος, Σ. Φασουλής, Θ. Τερζόπουλος, Κ. Τσιάνος, Σ. Χατζάκης, Ν. Μιλβόγιεβιτς, Γ. Χουβαρδάς κ.ά.

 

 

ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ 2018 – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 16 Ιουλίου

Ώρα 20:00 Ομάδα Θεάτρου «Ομπρέλες»

Αφιέρωμα στον ηθοποιό Τάσο Πεζιρκιανίδη, με έκθεση φωτογραφικού και θεατρικού υλικού στο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου «Κρύα  Βρύση».

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Ώρα 21:30 Θεατρική Ομάδα «Μεταμύησις»

«Πατρίδα & Αγάπη ή Αγάπη ως Πατρίδα»

 

Τρίτη 17 Ιουλίου

Ώρα 21:30 Θεατρική Ομάδα «Καινά Δαιμόνια» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυμίνων Δήμου Δέλτα

«Ω του Αργκάν…όλα του πονάν!»

 

Τετάρτη 18 Ιουλίου

Ώρα 21:30 Θεατρική Ομάδα «Όλα Καλά» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΑτΠ

«Ένα αστέρι δρόμος» του Γ. Μπουρονίκου

 

Τετάρτη 25 Ιουλίου

Ώρα 21:30 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Φιλοξενούμενη παράσταση)

«Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

2313 302 834, 835, 936

2310 640244