Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει καλλιεργήσει στον κόσμο την αντίληψη ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνει η χώρα από το μνημόνιο και θα ακολουθήσει μια πορεία προς την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, έρχονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να γκρεμίσουν όλο το κυβερνητικό αφήγημα και να επαναφέρουν τους Έλληνες στην πραγματικότητα, μακριά από τις αυταπάτες και την προπαγάνδα. Το ΔΝΤ λοιπόν και η ΕΚΤ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα και ότι μετά το 2033, σε δεκαπέντε δηλαδή χρόνια, θα πρέπει να ληφθούν επώδυνα μέτρα, ώστε να καταστεί εξυπηρετούμενο. Με άλλα λόγια η χώρα σε δεκαπέντε χρόνια, αν όχι νωρίτερα, θα πρέπει να μπει ξανά σε μνημόνιο με πολύ χειρότερους όρους και με σκληρότατα μέτρα.

Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις σιωπούν και δεν τοποθετούνται. Δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό, ότι τα μνημόνια όχι μόνο δεν τελείωσαν, αλλά θα τα ξαναβρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας στην σκληρότερη μάλιστα εκδοχή τους. Ίσως είναι λογικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποσιωπά την αλήθεια και για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους υπόσχεται για άλλη μια φορά παροχές. Η Νέα Δημοκρατία, όμως, δείχνει μια ένοχη σιωπή και έχει παγιδευτεί στη συζήτηση για την περικοπή ή όχι των συντάξεων τη στιγμή που αυτά που θα έρθουν είναι πολύ χειρότερα από τις περικοπές και αφορούν το σύνολο του ελληνικού λαού. Γιατί άραγε ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στο λαό, αλλά παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και των τραπεζών;

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ επίτηδες να έχει προχωρήσει στη επιζήμια για τη χώρα συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από την τραγική πραγματικότητα της οικονομίας. Ο πολιτικός διάλογος έχει επικεντρωθεί στο Σκοπιανό και τις συντάξεις και ουδείς ασχολείται με αυτά που έρχονται και είναι ικανά να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από την οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί όλων των κομμάτων αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και δείχνουν ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση της καρέκλας τους και όλων αυτών που τη συνοδεύουν. Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικούς που θα πουν την αλήθεια και θα ενεργήσουν υπέρ του συμφέροντος του ελληνικού λαού και όχι για ίδιον συμφέρον ή υπέρ των τραπεζών, των κομμάτων και της διαπλοκής. Τα υφιστάμενα κόμματα έχουν ημερομηνία λήξεως καθώς έχουν περάσει στην πλήρη απ[αξίωση του ελληνικού λαού.