Έργα ασφαλτοστρώσεων στη Νεάπολη.

¨ Σε εξέλιξη η μεγάλη εργολαβία οδοποιΐας και ηλεκτροφωτισμού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο

 

«Φουλ οι μηχανές» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών παρά τις ανεβασμένες θερμοκρασίες, με τα ειδικά συνεργεία να εντατικοποιούν αυτήν την περίοδο τους ρυθμούς τους με έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων στη Δ.Ε. Νεάπολης. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα αντίστοιχο μεγάλης έκτασης έργο πραγματοποιήθηκε στη Δ.Ε. Αγίου Παύλου, αλλάζοντας όψη σε κεντρικές οδούς της περιοχής.

Το έργο οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιείται στη Δ.Ε. Νεάπολης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ,  περιλαμβάνει ολική ανακατασκευή του οδοστρώματγος με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και επίστρωση των οδών με νέου τύπου αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν τμήμα μιας μεγάλης εργολαβίας προϋπολογισμού 1.543.900 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει έργα ηλεκτροφωτισμού με εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών (άλλα ολοκληρώθηκαν και άλλα είναι σε εξέλιξη) και καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων εντάσσονται οι οδοί Αριστοτέλους, Αθανασίου Διάκου (από Μαδύτου έως Κ.Καραμανλή), Ανατολικής Ρωμυλίας (από Αριστοτέλους έως Λ.Βύρωνος), Λ.Βύρωνος (από Ελ. Βενιζέλου έως Υδρ.Παπαγεωργίου), Αγίας Λαύρας (από Λαγκαδά έως Π.Τσαλδάρη), Αγ. Γεωργίου (από Λαγκαδά έως Π.Τσαλδάρη) και προέκταση Ελ. Βενιζέλου (από Δ.Γληνού έως Μητροπόλεως). Ήδη οι πρώτες οδοί Αριστοτέλους, Αγ. Λαύρας και τμήματα της Αθ.Διάκου και Αν. Ρωμυλίας έχουν αναμορφωθεί και παραδόθηκαν στους πολίτες και τους εποχούμενους.