Ψεύτικες υποσχέσεις, σανό και κοροϊδία από τα κόμματα

 


Όσο περνάει ο καιρός βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στις εκλογές, γεγονός που κάνει τα πανικόβλητα κόμματα να τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους αγανακτισμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι εμφανίζονται πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μαυρίσουν τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 μέχρι σήμερα. Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στην έξοδο από το μνημόνιο και θα προβάλλει την δήθεν αλλαγή του σκηνικού στην οικονομία. Βέβαια, αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς όσο και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα ο πολίτης ξέρει πόσα χρήματα έχει στο πορτοφόλι του…

Παράλληλα, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες της κακής συμφωνίας με τα Σκόπια, της κρίσης στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις, η αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η ακρίβεια είναι τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και η κυβέρνηση δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει. Για αυτό προσανατολίζεται στο να υποσχεθεί φοροελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της, αν αναλογιστούμε ανάλογες υποσχέσεις στο παρελθόν. Ταυτόχρονα συζητείται έντονα η περίπτωση να μεταθέσει η κυβέρνηση την ανάρτηση των φετινών ειδοποιητηρίων του ΕΝΦΙΑ για μερικές μέρες ώστε να μην επισκιάσουν τις φιέστες για την «έξοδο από τα μνημόνια»! Αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτό θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο λαός τρώει σανό και τον κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα του. Από τον λαό εξαρτάται αν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ή όχι… Δεν αποκλείεται, επίσης, να γίνει μέσα στο καλοκαίρι ανασχηματισμός και να μπουν στην κυβέρνηση άφθαρτα πρόσωπα με τα οποία θα πορευθεί μέχρι τις εκλογές.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί προβληματισμός και εκνευρισμός για το γεγονός ότι ενώ προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποτύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και να προβληθεί ως αυτός που πραγματικά μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει γιατί ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όχι γιατί εμπιστεύεται το Μητσοτάκη. Η ΝΔ αποφεύγει να τοποθετηθεί με σαφήνεια στα προβλήματα του λαού, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις του Τσίπρα. Η λογική του ώριμου φρούτου δεν είναι ικανή πάντως να φέρει τη ΝΔ στην εξουσία, καθώς ο κόσμος ζητάει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματά του.

Οι πολιτικοί έχουν αποδείξει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και το προσωπικό τους συμφέρον. Οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να αποδείξουν ότι δεν τρώνε πλέον σανό και ότι η κοροϊδία έχει φθάσει στο τέλος της. Οι εκλογές θα δείξουν αν όντως έχει ξυπνήσει ο κόσμος ή εξακολουθεί να κοιμάται και εις βάρος του να θησαυρίζουν οι επιτήδειοι.