Δεν παίζουμε στο ταμπλό του διχασμού

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει περισσότερες και όχι φανατικότερες ψήφους», τονίζει σε άρθρο του στο thepresident.gr, o Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμά πως «οι εισηγητές των πρόωρων εκλογών κερδίζουν έδαφος στο Μέγαρο Μαξίμου», υποστηρίζει πως «οι ένοικοί του, αφού διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών, αποφάσισαν να φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν» και ανάμεσα στα άλλα τονίζει:

 

«Βέβαιο είναι πως θα προσπαθήσουν να πάνε την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου μακριά από τα προβλήματα… Να μην συζητούμε για τους φόρους που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Να μην ασχολούμαστε με την ασυνέπεια, την αναξιοπιστία, την ανεπάρκειά τους. Να μην επιμένουμε στη διαπίστωση ότι επέβαλαν 4ο Μνημόνιο… Να μην επανερχόμαστε στο έγκλημα του 2015, που στοίχισε δεκάδες δισεκατομμύρια στους Έλληνες. Να μην μιλούμε για την Ελλάδα που φτωχαίνει, μικραίνει και γηράσκει. Να  μην προβάλλουμε τις θέσεις μας για τα προβλήματα των πολιτών, τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα, τις πολιτικές μας για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς».

 

«Απέναντι», συνεχίζει, «στη στρατηγική του χαμένου, αντιτάσσουμε τη στρατηγική του νικητή. Απευθύνονται στους φανατικούς που πρόδωσαν, ενώ εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες. Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε στο βούρκο που διάλεξαν. Επιλέγουμε το επιχείρημα αντί της κραυγής και την αλήθεια αντί της ύβρεως. Απαντούμε με στιβαρότητα, αλλά δεν παρασυρόμαστε στο παιχνίδι τους. Δεν παίζουμε στο ταμπλό του φανατισμού, της πόλωσης και του διχασμού. Γιατί πιστεύουμε στην ενότητα των Ελλήνων και βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Γιατί στόχος μας – και το είπε πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης –  είναι να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε τους Έλληνες… Γιατί, στο κάτω – κάτω της γραφής, η Νέα Δημοκρατία θέλει περισσότερες και όχι φανατικότερες ψήφους».