Σταύρος Καλαφάτης: Ανεπάρκεια, κυνισμός, αναλγησία της Κυβέρνησης

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανεπάρκεια, κυνισμό, αναλγησία και θράσος αποδίδει στην Κυβέρνηση ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στο newpost.gr και στο δημοσιογράφο Γιώργο Ευθυμίου, για την τραγωδία στο Μάτι. Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση αποδείχτηκε ξεραμένο φυτό» και επιδόθηκε σε «θεατρικές παραστάσεις που συνιστούν ασέβεια στους νεκρούς, προκαλούν κάθε πολίτη και αρκούν για να καταδείξουν τις ενοχές της». Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

 

«Η σύσκεψη στο Χαλάνδρι γίνεται μπροστά στις κάμερες, πράγμα αδιανόητο για κρίσιμες καταστάσεις, αλλά και αποκαλυπτικό της βούλησής τους να προτάξουν την επικοινωνία και όχι την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Πρωθυπουργός… δείχνει ότι θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση συνωμοσίας, αλλά οι απαντήσεις που παίρνει δεν βολεύουν το σενάριό του… Περίεργο είναι το γεγονός ότι δεν μετέχουν οι υπουργοί Άμυνας και Ναυτιλίας, παρόλο που έχουν εμπλακεί, εντελώς ασυντόνιστα, τα δύο υπουργεία. Μετέχει, όμως, ο υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, γεγονός που δείχνει ότι ξέρουν για τα θύματα, αλλ’ ούτε καν επιστρατεύουν πρόσθετα νοσοκομεία. Ενώ ξέρουν πως υπάρχουν νεκροί – θα ήταν παντελώς ανίκανοι αν δεν ήξεραν – αναφέρει ότι «κάποιοι βαριά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί». Ο Πρωθυπουργός, όμως, αντί να νοιαστεί και να ζητήσει μέτρα για τη διάσωση του κόσμου, αλλάζει κουβέντα, ρωτώντας «τι αέρας έχει στην περιοχή»…

 

Στη συνέντευξη Τύπου των άμεσα εμπλεκόμενων, ενώ ήδη μετρούμε δεκάδες νεκρούς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας δηλώνει περήφανος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής εμφανίζεται έτοιμος να ξανακάνει τα ίδια και ο κ. Τόσκας ισχυρίζεται πως ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει λάθη… Ο κ. Τσίπρας στήνει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, λέει ότι αναλαμβάνει «ακέραια την πολιτική ευθύνη», αλλά δεν βλέπει κανένα λάθος στην κυβέρνησή του και κατηγορεί όλους τους προηγούμενους…»