Για την απελευθέρωση της Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι

Palestinian Ahed Tamimi (C), 17-year-old prominent campaigner against Israel’s occupation, appears at a military court at the Israeli-run Ofer prison in the West Bank village of Betunia on December 28, 2017.
Ahed is only a teenager, but has repeatedly been at the centre of the seemingly endless propaganda war between Israelis and Palestinians, with a video of her slapping soldiers the latest example. / AFP PHOTO / Ahmad GHARABLI (Photo credit should read AHMAD GHARABLI/AFP/Getty Images)

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο χαιρετίζει την απελευθέρωση της νεαρής παλαιστίνιας, Αχέντ Ταμίμι και της μητέρας της, για την επιστροφή τους στην οικογένεια τους.

Τα μέλη της οικογένειας Ταμίμι φυλακίστηκαν το Δεκέμβρη και καταδικάστηκαν από στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ σε πολυετή φυλάκιση, για την αντίσταση τους στην ισραηλινή κατοχή της παλαιστινιακής γης.

Η πρόωρη αποφυλάκιση τους, με αναστολή, ήταν αποτέλεσμα και του τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης, που απλώθηκε σε όλο τον κόσμο, ενάντια στην φυλάκιση τόσο της νεαρής Αχέντ, όσο και όλων των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που ακόμη κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Και στην Ελλάδα, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνδικάτα, στήριξαν πολύμορφα την Καμπάνια της Επιτροπής Νέων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας «ΛΕΥTΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» και συμμετείχαν στις δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία.  Επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη και επισκέφτηκε το χωριό Ναμπι Σαλεχ και την οικογένεια Ταμίμι εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξη του.

Το ΠΑΜΕ με μήνυμα του στην οικογένεια Ταμίμι, καλωσορίζει την επιστροφή της Αχέντ και της μητέρας της στο σπίτι τους, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε για την σταθερή αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον παλαιστινιακό λαό