ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Φυσική δίπλα στο κύμα, διδάσκονται οι μαθητές που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Οι εκπαιδευτικοί της ΕΕΦ θέλοντας να ανακουφίσουν τις πυρόπληκτες οικογένειες και τους μαθητές της Ανατολικής Αττικής, προσφέρουν δωρεάν συμμετοχή στο θερινό σχολείο της Νάξου.

 

Δωρεάν συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της ΕΕΦ στη Νάξο , από τις 27 μέχρι και τις 31 Αυγούστου προσφέρει στους πυρόπληκτους μαθητές της Ανατολικής Αττικής η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Αύγουστος και Φυσική σε όλη την Ελλάδα

 

Στο μεταξύ συνεχίζοντα ι οι δράσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε όλη την Ελλάδα:

·       Από τις 26 έως και τις 30 Αυγούστου στην Αίγινα πραγματοποιείται τετραήμερο θερινό σχολείο με θέμα Από το Μικρόκοσμο στο Μακρόκοσμο και το Σύμπαν , με έμφαση σε διαλέξεις Κοσμολογίας, Αστονομίας, αλλά και εργαστήρια φυσικής.

·       Από τις 26 έως και τις 31 Αυγούστου οι μαθητές επιχειρούν μια Φυσική Περιήγηση στη Νάξο

·       Ενώ στη Ρόδο την ίδια περίοδο διεξάγεται σχολείο STEM ΦΥΣΙΚΗΣ με έμφαση στις φυσικές επιστήμες , τα πειράματα και τη ρομποτική

·       Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια των δράσεων «Τηλεπικοινωνίες και Φυσική» στο Λουτράκι, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τις δυνατότητες ενός adroid κινητού τηλεφώνου που μετατρέπεται σε…εργαστήριο Φυσικής,

·       ενώ τον Σεπτέμβριο , από τις 5-9 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο και στις 6 Σεπτεμβρίου στην Παραμυθιά , οι μαθητές μυούνται στις έννοιες της Προηγμένης Φυσικής.