Πρόταση νόμου για τη δωρεάν νομική βοήθεια

Πρόταση νόμου για τη δωρεάν νομική βοήθεια

Σήμερα 07/09 ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή σχετικά με τη δωρεάν νομική βοήθεια. Η συγκεκριμένη πρόταση νόμου είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος και της συνεργασίας του προέδρου της Χαράλαμπου Περβανά με τον βουλευτή.

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών Β. Ελλάδος εδώ και χρόνια προσπαθεί να αλλάξει το νόμο για την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας χωρίς όμως να δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον και τα κόμματα της Βουλής. Ο κ. Σαρίδης ενδιαφέρθηκε και ασπάστηκε τις θέσεις του Συλλόγου και σήμερα έχουμε τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, από την ψήφιση της οποίας θα φανεί και ποιοι βουλευτές τάσσονται στο πλευρό των πολιτών και ποιοι απέναντι, υπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ο κ. Περβανάς και ο κ. Σαρίδης μίλησαν στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο για το θέμα αυτό και ο κ. Περβανάς χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα κατέδειξε την αδικία του νόμου: “δεν μπορεί ένας μακροχρόνια άνεργος, ο οποίος έχει κληρονομήσει ένα σπίτι στη δυτική Θεσσαλονίκη, να δηλώνει 1.136 ευρώ ετήσιο εισόδημα, να καταθέτουμε αίτημα στα δικαστήρια για να του χορηγηθεί δωρεάν νομική βοήθεια και να μη γίνεται δεκτή γιατί αν διαβάσετε την απόφαση της ειρηνοδίκη θα γελάτε. Δεν θεωρείται λέει πολίτης χαμηλού εισοδήματος, διότι υπάρχει το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο είναι 6.500 ευρώ και δεν είναι τα 5.500 που πρέπει να έχει για να υπαχθεί κάποιος.”

Για την αναμόρφωση του θεσμού της νομικής βοήθειας του ν.3226/2004 για αδύναμους οικονομικά πολίτες που θα χάσουν την κύρια και μοναδική τους κατοικία ο Σύλλογος Δανειοληπτών θα στείλει επιστολή στους υπόλοιπους 299 βουλευτές που θα τους θέτει προ των ευθυνών τους και θα τους ρωτάει αν θα στηρίξουν ή όχι την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο κ. Σαρίδης. Εμείς δεσμευόμαστε να δημοσιοποιήσουμε όλες τις απαντήσεις για να γνωρίζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι ποιοι βουλευτές εργάζονται για το συμφέρον του ελληνικού λαού και ποιοι για το προσωπικό τους συμφέρον.

Η συνεργασία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος με τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχουν σημαντικά θέματα που αφορούν όλους τους πολίτες, όπως η εισφορά του ν. 128/75, οι πωλήσεις δανείων σε ξάνα funds, η προστασία του καταναλωτή, η μη τήρηση κοινοτικών οδηγιών, οι τραπεζικές παρανομίες κλπ. Τόσο ο κ. Περβανάς εκ μέρους του Συλλόγου, όσο και ο κ. Σαρίδης δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Σαρίδης & ο Χαράλαμπος Περβανάς για τη δωρεάν νομική βοήθεια.

O βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Χαράλαμπος Περβανάς μιλούν για τη δωρεάν νομική βοήθεια στο radio1d.gr και την εκπομπή "Εκλεκτικές Συγγένειες" με τον Ανδρέα Σταματόπουλο.

Gepostet von Radio1d.gr am Freitag, 7. September 2018