Μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για την παιδεία και την εκπαίδευση από σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών

¨ «Υποχρέωση της Πολιτείας τα σύγχρονα σχολεία και η σύγχρονη εκπαίδευση. Έχουμε υποχρέωση μαζί να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα…», τόνισε κατά τον χαιρετισμό της  στην τελετή αγιασμού σε σχολικό συγκρότημα του δήμου ¨ Σίμος Δανιηλίδης: «Στόχος τα σχολεία μας να είναι υψηλού επιπέδου…»

 

 

 

Την υποχρέωση της Πολιτείας να εξασφαλίζει στα παιδιά σύγχρονα σχολεία και σύγχρονη εκπαίδευση, αλλά και την υποχρέωση να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα στην εκπαίδευση», τόνισε η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» (ΚΙΝ.ΑΛ.) Φώφη Γεννηματά σε μήνυμα της από το σχολικό συγκρότημα των 4ου-11ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών και του 9ου Νηπιαγωγείου Συκεών, όπου παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία της την τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά.

Την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. στο σχολικό συγκρότημα της Δ.Ε. Συκεών, το οποίο κατά τη θερινή περίοδο ανακαινίστηκε πλήρως και αναβαθμίστηκε με ευρύτατες παρεμβάσεις, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Θερμή υποδοχή, όμως, επιφύλαξαν οι γονείς των παιδιών και οι εκπαιδευτικοί, ενώ η Φώφη Γεννηματά με ιδιαίτερη διάθεση αντάλλασε ευχές με μικρούς και μεγάλους σε ένα ζεστό κλίμα.

«Τα σύγχρονα σχολεία και οι σύγχρονες σπουδές είναι οφειλή της Πολιτείας προς τα παιδιά, γιατί η σύγχρονη εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό διαβατήριο για το μέλλον τους. Για αυτό έχουμε πολύ μεγάλη υποχρέωση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση που δυστυχώς είναι πολλά, και μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε στο μήνυμά της η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στην τελετή αγιασμού και στο κλίμα που συνάντησε στο σχολικό συγκρότημα, έκανε λόγο για «όμορφα προσωπάκια που μας γεμίζουν με αισιοδοξία», υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι πρόκειται για «ένα απίστευτο μπουκέτο, που μαζί με το σχολείο που έχει τόσο ωραία χρώματα, δίνουν πραγματικά μια εξαιρετική εικόνα για ένα καλό ξεκίνημα». «Θέλω να ευχηθώ σε όλους, στα παιδιά, στους γονείς, στους δασκάλους, καλή σχολική χρονιά και να πω ότι αυτά τα παιδικά χαμόγελα είναι η πραγματική ελπίδα για το αύριο του τόπου», πρόσθεσε.

Εισπράττοντας και η ίδια την ικανοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία μετά τις παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών, δεν παρέλειψε να δώσει «πολλά συγχαρητήρια στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και στον δήμο Νεάπολης-Συκεών γιατί παραδίδει αυτό το τόσο όμορφο σχολείο στα παιδιά μας». Σε δήλωσή της, μάλιστα, αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, χαρακτήρισε «εντυπωσιακή τη δουλειά του δημάρχου και του δήμου Νεάπολης-Συκεών». «Είναι ένας δήμος πρότυπο, και στην εκπαίδευση και στην κοινωνική πολιτική. Ο Σίμος Δανιηλίδης σχεδόν ταυτίζεται με την κοινωνική πολιτική. Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για Αυτοδιοίκηση και για κοινωνικό κράτος πάντα φέρνουμε στο μυαλό μας το δήμο Νεάπολης-Συκεών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η παιδεία και η εκπαίδευση των παιδιών μας αποτελεί για το δήμο μας σταθερά πρώτη προτεραιότητα. Στόχος μας είναι τα σχολεία του δήμου μας να είναι τόσο υψηλού επιπέδου, ώστε να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πιο ακριβά ιδιωτικά κολέγια και η λαϊκή οικογένεια να μπορεί να απολαμβάνει άριστες υποδομές στην εκπαίδευση χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκφράζοντας, εκ μέρους του συνόλου της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, τις ευχαριστίες του «για την τιμή που μας έκανε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά να παραστεί στην τελετή αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς».

 

Πρώτο κουδούνισμα με χαμόγελα…

Στο μεταξύ, με χιλιάδες φωτεινά και πλατιά χαμόγελα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά, με τα ανακατασκευασμένα σχολικά συγκροτήματα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών να υποδέχονται σε πλήρη ετοιμότητα το μαθητικό τους δυναμικό.

«Με χαρά και καθαρό πρόσωπο σας καλωσορίζουμε για ακόμα μία χρονιά, καθώς όλα όσα σας υποσχόμαστε, αγωνιζόμαστε και τα πετυχαίνουμε και τα υλοποιούμε», τόνισε με υπερηφάνεια ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ότι «τα χαρούμενα γεμάτα ικανοποίηση πρόσωπά σας είναι το μεγαλύτερο μπράβο και η καλύτερη ανταμοιβή της πάγιας επιλογής μας να στηρίζουμε με έργα και με πράξεις, και όχι με κούφια λόγια, τη δημόσια εκπαίδευση».

«Δουλεύουμε για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές», επισήμανε με νόημα ο Σίμος Δανιηλίδης, δηλώνοντας ότι «έχοντας κυρίαρχο στόχο την παιδεία, καταφέραμε και φέτος, με σκληρή και οργανωμένη δουλειά, και με χρήματα αποκλειστικά από το δημοτικό μας ταμείο, να ανακατασκευάσουμε, να επισκευάσουμε, να συντηρήσουμε, να ελαιοχρωματίσουμε, να εξοπλίσουμε και τελικά να παραδώσουμε σήμερα όμορφα, λειτουργικά, κατάλληλα εξοπλισμένα και ασφαλή σχολικά κτίρια σε όλες τις βαθμίδες, ώστε να αποτελέσουν εφόδια για τους εκπαιδευτικούς να ασκήσουν απρόσκοπτα το έργο τους».

«Είμαστε περήφανοι γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα πιο ακριβά κολέγια», υπογράμμισε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας τις εκτεταμένες παρεμβάσεις και εργασίες επισκευών και συντηρήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο σύνολο σχεδόν των σχολικών κτιρίων.

 

Σε δημοπρασία το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων

Με φανερή ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της δημοπράτησης του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, επισημαίνοντας ότι «το πείσμα, η επιμονή και ο αγώνας μας απέδωσαν καρπούς και το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων εντάχθηκε σε ειδικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης, με προϋπολογισμό 7,835  εκ €, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα που εντάχθηκε σε ολόκληρη τη Μακεδονία, και δημοπρατείται το προσεχές διάστημα». «Κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, τις πιέσεις και τις λάθος κατευθύνσεις, τόνισε, και θα παραδώσουμε με περηφάνεια στους δημότες μας ένα ακόμα στολίδι για την εκπαίδευση».

Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα «τρία σχολεία του δήμου μας, το 7ο  Νηπιαγωγείο Πεύκων, το 4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων και το 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα μετά την ενεργοποίηση των ΣΔΙΤ».

 

Πρωτοπόρα προγράμματα

Τον μεγάλο ενθουσιασμό των μαθητών όλων των ηλικιών προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου για τη συνέχιση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, της συνεργασίας του δήμου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, που θα επιτρέψει και φέτος σε 13.500 μαθητές όλων των σχολείων του δήμου να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος θεατρικής αγωγής και παιδείας.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Σίμος Δανιηλίδης, «τη νέα σχολική χρονιά, όλοι οι μαθητές του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν και στον κόσμο της μουσικής, χάρη σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του δήμου σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, που θα τους προσφέρει την παρακολούθηση συναυλιών και μουσικών παραστάσεων της ΚΟΘ εντελώς δωρεάν».

Παράλληλα, ο δήμαρχος επέστησε την προσοχή των παρευρισκόμενων για να ανακοινώσει ότι «κατόπιν πιέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η δεύτερη φάση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και όλες οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών θα καλυφθούν με voucher».

Τέλος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, που παραβρέθηκε σε πολλά σχολεία του δήμου συνοδευόμενος από αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αναφέρθηκε στο μεγάλο δίκτυο υποστήριξης και στήριξης της μαθητικής κοινότητας, καλώντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αξιοποιήσουν τις δημοτικές κοινωνικοπρονοιακές Υπηρεσίες, όπως μεταξύ άλλων οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί και το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ».

Στις τελετές αγιασμών των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.