Διεθνές Συνέδριο για την Ευρώπη στο Hellenic American College (HAEC)

Διεθνές Συνέδριο για την Ευρώπη στο Hellenic American College (HAEC)

To Hellenic American University (Nashua, NH, ΗΠΑ) παρουσιάζει το 2ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Agendas of Reform”. Το Συνέδριο, που έχει ως κεντρικό άξονα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μέλλον της, πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Hellenic American College (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
\

Η επιτυχία του πρώτου Συνεδρίου (2016), αλλά και τα πάντα φλέγοντα ζητήματα που εγείρουν οι αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη, καθιστούν το φετινό 2ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Agendas of Reform” πιο επίκαιρο από ποτέ. Στις τρεις μέρες του Συνεδρίου οι ομιλητές θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για το BREXIT, τις ανερχόμενες δυνάμεις του λαϊκισμού στην Ευρώπη, την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τη σχέση της ΕΕ με το Ισλάμ, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών του Συνεδρίου. Ο καθηγητής  γεωπολιτικής στην Σορβόννη Γεώργιος Πρεβελάκης, τ. Μόνιμος Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης θα μιλήσει για τη γεωπολιτική ταυτότητα της Ευρώπης. O καθηγητής γλωσσολογίας και επικοινωνίας των Πανεπιστημίων Örebro (Σουηδία) και Liverpool (Μεγάλης Βρετανίας), Michał Krzyżanowski, για την αμφισημία του όρου «κρίση» στο πρόσφατο ευρωπαϊκό κοινωνικοπολιτικό αφήγημα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.