Το μεταναστευτικό & η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη στο 2ο Διεθνές Συνέδριο: “Europe in Discourse: Agendas of Reform”.

Secretary-General Ban Ki-moon addresses the European Parliament.

To Hellenic American University (Nashua, NH, ΗΠΑ) παρουσιάζει από τις 21 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018, το 2ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Agendas of Reform”.

 

Περισσότεροι από 100 ερευνητές από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων γλωσσολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί, επικοινωνιολόγοι, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, συναντώνται στην Αθήνα για να συζητήσουν τις αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη: το BREXIT, οι ανερχόμενες δυνάμεις του λαϊκισμού στην Ευρώπη, η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η σχέση της ΕΕ με το Ισλάμ, η ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα κ.ά. Κυρίως όμως θα  διερευνήσουν τις προοπτικές και τις ευκαιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ιδιαίτερα σημαντική για τις εργασίες του Συνεδρίου είναι η παρουσία του Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος θα κάνει την εναρκτήρια ομιλία το πρωί της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου. Οι γεωπολιτικές προκλήσεις και τα ζητήματα ασφάλειας, οι μεταναστευτικές ροές και πιέσεις και η καίρια θέση της Ελλάδας ως στρατηγικό σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του κυρίου Αβραμόπουλου.

 

Την ίδια ημέρα, σε πάνελ που έχει προγραμματιστεί για τις 20:30, η θέση και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη θα διερευνηθεί από τρεις πολιτικούς: τον Γιώργο Κατρούγκαλο (Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών), τον Κωστή Χατζηδάκη (Αντιπρόεδρο, Νέα Δημοκρατία) και την Άννα Διαμαντοπούλου (Πρόεδρο, ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη) με κύριους συζητητές και παρεμβαίνοντες τους: Jens Bastian (Ανεξάρτητο Οικονομικό Σύμβουλο), Παναγιώτη Ιωακειμίδη, (Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών) και Kevin Featherstone (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, LSE). Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις σημαντικότερες από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις και θα διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα. Προεδρεύει ο Καθηγητής γεωπολιτικής στην Σορβόννη κ. Γεώργιος Πρεβελάκης, τ. Μόνιμος Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

 

Αμέσως μετά την εναρκτήρια ομιλία του κ. Αβραμόπουλου θα διεξαχθεί διάλογος μεταξύ του κ. Πρεβελάκη και του

Michał Krzyżanowski, Καθηγητή γλωσσολογίας και επικοινωνίας των Πανεπιστημίων Örebro, Σουηδίας και Liverpool, Μεγάλης Βρετανίας, όπου θα θιγούν θεμελιώδη ζητήματα σχετικά με την κρίση και τις προοπτικές της Ευρώπης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους όλους ομιλητές του Συνεδρίου στο www.europeindiscourse.eu.

 

Διαθέσιμο στην ίδια διεύθυνση και το Βιβλίο Περιλήψεων των εισηγήσεων του Συνεδρίου.

 

 

Ημερομηνία Συνεδρίου

 

21 – 23 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

 

Διεύθυνση

 

 

Hellenic American College (HAEC) – Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

 

 

Γλώσσα Συνεδρίου

 

 

Αγγλικά

 

 

Πληροφορίες-Εγγραφές

 

Hellenic American College: 210 3680072 www.europeindiscourse.eu, europeindiscourse@hauniv.edu

 

Χορηγός Επικοινωνίας