Γυναίκες με καρκίνο μαστού: Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν.Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ενημέρωσης κοινού με θέμα: «Γυναίκες με καρκίνο μαστού. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη γονιμότητα! Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή»!
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη).
Θεσσαλονίκη, 20/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση ενημέρωσης κοινού
«Γυναίκες με καρκίνο μαστού. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη γονιμότητα! Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή»!

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν.Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης κοινού με θέμα «Γυναίκες με καρκίνο μαστού. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη γονιμότητα! Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή»! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/9/18 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες, από διακεκριμένους επιστήμονες, σχετικά με το πως η επιστήμη προστατεύει το δικαίωμα στη μητρότητα για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, από τη συντήρηση της γονιμότητας τους και την επίτευξη εγκυμοσύνης, την κύηση και μέχρι το θηλασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:
Άλμα Ζωής, Δέσποινα Πάρτσια, Κοινωνική Λειτουργός, 2310 285181
Embryolab. Βάσω Πετρίδου, 2310 474747, 6985735555
Δικαίωμα στη γονιμότητα
Η νέα γυναίκα που μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο έχει πολλά να σκεφτεί
Αντιμετωπίζεται ο καρκίνος και πως;
Τι πιθανότητες υπάρχουν να το ξεπεράσει;

Θα χρειαστούν θεραπείες, εξετάσεις ίσως και επεμβάσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η επιστήμη προσφέρει την ίαση και αποκατάσταση της υγείας χάρη στα προηγμένα συστήματα διάγνωσης και θεραπείας.
Όμως, η πιθανότητα απώλειας της γονιμότητας είναι γνωστή παρενέργεια των χημειοθεραπευτικών σχημάτων.Επιβίωση με κόστος τη γονιμότητα; 
Η γυναίκα που νοσεί από καρκίνο, δέχεται κάθε θεραπεία, όσο επιβαρυντική κι αν είναι προκειμένου να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο και να ξανακερδίσει τη ζωή της και τα όνειρά της.
Είναι όμως έτοιμη να δεχτεί μια ζωή χωρίς το όνειρο της μητρότητας;

Η κρυοβιολογία, επιστρέφει την ελπίδα και αποκαθιστά το όνειρο της μητρότητας για όλες τις γυναίκες
Τα βήματα είναι απλά
• Η γυναίκα απευθύνεται σε Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με ειδίκευση στη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων, πριν την έναρξη οποιασδήποτε αγωγής που μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα της.
• Ξεκινά ειδική αγωγή, 8 ως 10 ημερών με στόχο τη διέγερση των ωοθηκών ώστε να παραχθούν αρκετά ωάρια.
• Τα ωάρια συλλέγονται με τη διαδικασία της ωοληψίας και κρυοσυντηρούνται με τη διαδικασία της υαλοποίησης.
• Τα ωάρια μπορούν να παραμείνουν σε κρυοσυντήρηση για 5 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 5.

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων αφορά όλες
τις σύγχρονες γυναίκες

Ακόμη περισσότερο αφορά στις γυναίκες:
– που αντιμετωπίζουν σημαντικά θέματα υγείας και πρόκειται να υποβληθούν σε τοξικές για τη γονιμότητά τους θεραπείες
– που μεταθέτουν τη δημιουργία οικογένειας στο χρόνο και επιθυμούν να αποδεσμεύσουν τη γονιμότητά τους από την επίδρασή του.

Για πρώτη φορά χάρη στη δυνατότητα της κρυοσυντήρησης των ωαρίων, η γυναίκα παίρνει στα χέρια της τη γονιμότητα της και έχει πια τη δυνατότητα να την προστατεύσει από ότι την απειλεί.

To Embryolab είναι πρότυπη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2004.
Την ομάδα του Embryolab απαρτίζουν κορυφαίοι γιατροί, εμβρυολόγοι, και επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Με επιμονή στην ποιότητα και εξοπλισμό στην αιχμή της τεχνολογίας, το Embryolab πιστοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα με ISO9001:2015, EN 15224:2012 και διαπιστεύεται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 15189:2012.
Το Embryolab υποστηρίζει τη γονιμότητα με θεραπευτικά σχήματα που προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες κάθε
ζευγαριού.
Υποστηρίζουμε τη δράση του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού, Ν. Θεσσαλονίκης «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και κάθε γυναίκα στον αγώνα της για το δικαίωμα στη ζωή και τη γονιμότητα.
Στο Embryolab εργαζόμαστε καθημερινά με σεβασμό στο όνειρο των ανθρώπων να γίνουν γονείς.
«Αλλάζουμε ζωές, δημιουργούμε οικογένειες»