Γιάννης Νασιούλας: Οι πολιτικές μου θέσεις

«Πρώτα η Ελλάδα – Πρώτη η Θεσσαλονίκη» σημαίνει πως κινηθήκαμε πολιτικά για να αλλάξουμε την μοίρα της πατρίδας μας – και πιστεύουμε πως στην κοινωνική πρωτοπορία μπορεί να βρεθεί το παράδειγμα που θα δώσουμε στη Θεσσαλονίκη. Από αυτή την άποψη, η κίνησή μας θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί από τους προδομένους και ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας πρώτα με εθνικά κριτήρια και κατόπιν με αυτοδιοικητικά.

-Ο ξένος έλεγχος στη χώρα επιτρέπει το πλιάτσικο του εθνικού κεφαλαίου, με πρόσχημα και εκβιασμό την αναχρηματοδότηση του εξωτερικού χρέους. Το Μνημόνιο του 2010 ήταν και παραμένει εσχάτη προδοσία. Δεν έπρεπε ποτέ να το επιτρέψουμε. Πρέπει άμεσα να παύσουμε το μέρος του ξένου ελέγχου, που έχει σχέση με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την υποθήκευση των μνημείων μας.

-Η πολιτική της γενικής φτώχειας, στην οποία μας οδηγούν χρόνο με το χρόνο, είναι ανόητη και απάνθρωπη. Με το πρόσχημα πως πρέπει να ζούμε με όσα βγάζουμε σήμερα, οι ξένοι -για τους οποίους πια δεν αποτελούμε κίνδυνο- κοιτάνε να μην έχουν περιττά έξοδα με την Ελλάδα. Η πολιτική των μηδενικών δημοσίων επενδύσεων και των ανεπαρκών δημοτικών προϋπολογισμών θα αφήσει τη χώρα ημιθανή. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε επαρκείς κρατικές μεταβιβάσεις στους δήμους και το χρωστούμε στους συμπολίτες μας να εξασφαλίσουμε άμεσα το μέγιστο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την επανόρθωση του κακού και την κοινή μας προκοπή.

– Η Μακεδονία είναι μία και είναι μόνον ελληνική. Το ελληνικό όνομα «Μακεδονία» και το κάθε παράγωγό του δεν εκχωρούνται σε τρίτους για χρήση ή κατάχρηση. Η υιοθέτηση του σκοπιανού μακεδονισμού από την τωρινή ελληνική Κυβέρνηση και μέρος του πολιτικού συστήματος καταδικάζεται στην λαϊκή συνείδηση, είναι αντισυνταγματική και θα φέρει δεινά και στους δύο λαούς: τους Έλληνες και τους Σκοπιανούς.

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Μάιο του 2019, κατερχόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα ή συμφέροντα. Καλούμε τις γυναίκες και τους άνδρες της Θεσσαλονίκης να βγουν μπροστά για την Ελλάδα και την πόλη που αγαπούμε. Σκοπός μας, να προσφέρουμε μια προοπτική νίκης, ενότητας και ηγεσίας. Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, θα ξαναφέρουμε την ελπίδα στην Ελλάδα.