Η διαπλοκή κομμάτων – τραπεζών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Οι μόνοι τελικά που δεν υπέφεραν τον καιρό της κρίσης στην Ελλάδα είναι τα πολιτικά κόμματα και οι τράπεζες. Τα πολιτικά κόμματα διαχειρίζονται συνεχώς τεράστια ποσά, καθώς εκτός από την ιδιαίτερα υψηλή κρατική επιχορήγηση, εισπράττουν και ζεστό χρήμα από τις τράπεζες σε μορφή δανείων. Φυσικά δεν ανησυχούν για την επιστροφή των δανεικών, αφού όλα έχουν γίνει κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει βρεθεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί χρειάζονται τόσα πολλά χρήματα τα κόμματα, αφού η λειτουργία τους μπορεί να καλυφθεί επαρκέστατα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα κόμματα, λοιπόν, για λόγους που τα ίδια γνωρίζουν, απευθύνθηκαν στις τράπεζες και δίνοντας ως εγγύηση την μελλοντική τους επιχορήγηση, έλαβαν δάνεια πολλών εκατομμυρίων! Και μόνο ο τρόπος χορήγησης των συγκεκριμένων δανείων αποτελεί αναμφισβήτητο σκάνδαλο μεγατόνων. Ποιος, όμως, να το πάει στον εισαγγελέα, όταν αυτός που έχει την ευθύνη και την εποπτεία των τραπεζών, ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος, όχι μόνο ενέκρινε τα συγκεκριμένα δάνεια, αλλά τόνισε ότι τα δάνεια των κομμάτων είναι ασφαλή και θα αποπληρωθούν! Όλα αυτά τη στιγμή που σήμερα τα δάνεια των κομμάτων είναι όχι απλώς “κόκκινα”, αλλά “κατακόκκινα” καθιστώντας τα πολιτικά κόμματα τους μεγαλύτερους στρατηγικούς κακοπληρωτές της χώρας.

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποιος εισαγγελέας θέλει να ερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο δανειοδοτήθηκαν τα κόμματα, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τον Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών ψήφισε το άρθρο 78 του επενδυτικού νόμου του 2013 με το οποίο δινόταν ποινική ασυλία στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που παρείχαν θαλασσοδάνεια στα κόμματα. Πρόκειται για μια εξόφθαλμη παραβίαση του Συντάγματος, που όμοια του δεν υπήρξε στην ελληνική ιστορία.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της ειδικής μεταχείρισης που απολαμβάνουν τα κόμματα από τράπεζες και δικαιοσύνη, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι τα δάνεια των κομμάτων, αν και εξόχως προβληματικά δεν έχουν πουληθεί σε κανένα ξένο fund, αλλά παραμένουν κλειδωμένα σε κάποια συρτάρια τραπεζών και ουδείς έχει πρόσβαση στις συγκεκριμένες δανειακές συμβάσεις.

Όσον αφορά τις δήθεν έρευνες της Δικαιοσύνης για τα δάνεια των κομμάτων, πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που δεν θα έχει καμία τύχη και σύντομα η όποια έρευνα θα τεθεί στο αρχείο. Όλα γίνονται για το θεαθήναι και για να πιστεύει ο ανυποψίαστος πολίτης, που η τράπεζα του έχει πάρει το σπίτι, ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν και τα κόμματα τις οφειλές τους, γεγονός που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.