Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία στο πλευρό των τραπεζών

Στην πιο δύσκολη στιγμή της κρίσης που ξεκίνησε το 2010 βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες. Οι χρεοκοπίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι καθημερινό φαινόμενο, Οι πλειστηριασμοί, έχουν γίνει ηλεκτρονικοί και οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί κάθε είδους ακίνητο, μεταξύ αυτών και δεκάδες πρώτες κατοικίες, ακόμη και για οφειλές πεντακοσίων ευρώ. Οι κατασχέσεις έχουν ξεπεράσει τις χίλιες ημερησίως και οι τράπεζες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πρακτικές αμφιβόλου ηθικής και νομιμότητας για να εισπράξουν τις οφειλές των “κόκκινων” δανείων.

Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη, ο πολίτης είναι εντελώς απροστάτευτος, καθώς ουδείς ενδιαφέρεται για τα προβλήματά του. Οι Ανεξάρτητες Αρχές δηλώνουν αναρμόδιες για ότι έχει να κάνει με τις τράπεζες και απλώς μεταβιβάζουν τις καταγγελίες στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου ο κ. Στουρνάρας τις τοποθετεί στο αρχείο. Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν ο διοικητής της ΤτΕ ή οι συνεργάτες του μπαίνουν στον κόπο να τις διαβάσουν. Τα λαϊκά κινήματα έχουν χάσει την όποια δυναμική τους, το κίνημα Δεν Πληρώνω έχει διαλυθεί, οι πλειστηριασμοί δεν λαμβάνουν χώρα στα ειρηνοδικεία και πλέον καμία συλλογικότητα δεν μπορεί να τους ακυρώσει. Ακόμα και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης βρίσκεται αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για την ακτιβιστική του δράση. Διαπιστώνοντας όλα αυτά η πλειοψηφία του λαού εναπόθεσε τις ελπίδες της για ένα καλύτερο μέλλον, στον άνθρωπο που οι δημοσκοπήσεις χρήζουν επόμενο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι δεν θέλει να είναι κοντά στο λαό. Ότι προτιμά να επισκέπτεται τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, τους εφοπλιστές στο Λονδίνο και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, από το να σκύψει και να αφουγκραστεί τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, που έχουν υποφέρει από την κρίση και τα μνημόνια. Όποιες αμφιβολίες και να υπήρχαν για τη στάση του κ. Μητσοτάκη, φρόντισε ο ίδιος να τις διαλύσει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, όπου δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες. «Οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. Το μήνυμα που στέλνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι θα είναι δίπλα στα πιστωτικά ιδρύματα. Επίσης είπε ότι θα στηρίξει τις καναδέζικες εταιρείες στις Σκουριές και τον όμιλο Λάτση στο Ελληνικό. Και ο λαός; Για το λαό και τους ανθρώπους ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει… Σαν να μην υπάρχουν. Λες και στις εκλογές ψηφίζουν ο Λάτσης, οι Καναδοί και οι τράπεζες… Δεν δίστασε μάλιστα να δεσμευτεί ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν γίνει πρωθυπουργός, θα είναι να δώσει άδειες σε Καναδέζικη εταιρεία…

Η πλήρης διάψευση των προσδοκιών των πολιτών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι, πλέον, γεγονός. Ο λαός πρέπει να σκεφθεί σοβαρά σε ποιους θα εμπιστευτεί το μέλλον του.