Digitizing Creativity: Η τέχνη και η επιστήμη του digitalmarketing ΕναρκτήριαεκδήλωσητουΚέντρου διά Βίου Μάθησης τουACT

Η ημερίδα «DigitizingCreativity: Η τέχνη και η επιστήμη του digitalmarketing» έφερε στη Θεσσαλονίκη πέντε κορυφαίους επαγγελματίες της διαφήμισης και επικοινωνίας από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τις πιο δημιουργικές και σύγχρονες πρακτικές επικοινωνίας στο ψηφιακό περιβάλλον. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στο ξενοδοχείο The Met, και ήταν η εναρκτήρια του Κέντρου διά Βίου Μάθησης (Lifelong Learning Center) του ACTAmericanCollegeofThessaloniki. Το κεντρικό θέμα των ομιλιών ήταν η προώθηση μεγάλων ιδεών με μικρό budget.

Το πολυπληθές κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια,Δρ Πάνος Βλάχος, που με την ευκαιρία αναφέρθηκε στους στόχους του Κέντρου «να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο άνθρωπο που καθημερινά καλείται να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις συνεχόμενες τεχνολογικές και βιομηχανικές εξελίξεις και αλλαγές, προσφέροντας του τα κατάλληλα εφόδια για την επιβίωση και την εξέλιξή του». Προλογίζοντας τους καλεσμένους ομιλητές, η Δρ Σεβαστή Κεσσαπίδου, Αναπληρώτρια Κοσμήτορας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ACT τόνισε πως o στόχος του Κέντρου διά Βίου Μάθησης συνάδει απόλυτα με τους στόχους και τα ιδανικά του Κολλεγίου Ανατόλια. Ως προς τη συγκεκριμένη εκδήλωση ανέφερε πως ανοίγει νέους δρόμους σκέψεις στη διαφήμιση και την ψηφιακή δημιουργικότητα στην Ελλάδα. Το DigitalMarketingπρόγραμμα που θα ξεκινήσει στο Κέντρο διά Βίου Μάθησης του ACT έχει την υποστήριξη της αμερικανικής βραβευμένης διεθνώς διαφημιστικής εταιρίας Fallon.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Fred Senn, ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Fallon και ο Rocky Novak, Managing Director της Fallon,που στην κοινή τους παρουσίαση μοιράστηκαν γνώσεις από την πολυετή τους εμπειρία. «Δεν έχει σημασία ποια είναι η πιο  ακριβή καμπάνια, αλλά ποια θα αποδειχθεί εξυπνότερη. Οφείλουμε να μην δημιουργούμε απλώς καμπάνιες, αλλά ουσιαστικούς δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους και τα brands, κάτι που μπορεί να συμβεί αν κατανοήσουμε ότιαντιδρούμε απέναντι στα brands όπως στους ανθρώπους». Οι δύο ομιλητές συμβούλεψαν τους νέους διαφημιστές να θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της διαφημιστικής τους επικοινωνίας τους, να αλληλεπιδρούν μαζί του με συναίσθημα και να αφήσουν την τεχνολογία να κάνει τα υπόλοιπα. Και όσον αφορά στη συνταγή της επιτυχίας είπαν ότι «δεν πρέπει πάντα να είσαι ειδικός, αρκεί να είσαι περίεργος» και ότι η στόχευση πρέπει να είναι στις μεγάλες ιδέες και όχι στα υψηλά budget.

 

 

 

Ο Γιώργος Λευιτικός, Chief Integration Officer της MullenLowe Athens, μίλησε για την ευελιξία που οφείλουν να επιδεικνύουν, σήμερα, οι διαφημιστικές εταιρίες, την ανάγκη αξιοποίηση νέων ταλαντούχων ανθρώπων, καθώς και τη δημιουργία ομάδων που θα προσαρμόζουν τις ιδέες τους ανάλογα με το κοινό και το μέσο επικοινωνίας. Παράγοντας επιτυχίας είναι η αξιοποίηση όλων των διαφημιστικών μέσων, παραδοσιακών και ψηφιακών, η πρωτοτυπία και η αποφυγή των στερεότυπων.

Η Μαριάννα Λάππου, Account Director, της DDB Tribal Worldwide Athensμίλησε για τα brands ως «εκδότες» περιεχομένου, περιέγραψε την εποχή μας ως «μία μετάβαση από το interruptionmarketing στο permissionmarketing», και επεσήμανε ότι σε μια εποχή που κατακλύζεται από ερεθίσματα, δεν αρκεί «απλά να τραβήξεις την προσοχή του κοινού αλλά να την κρατήσεις. Βασικό όπλο είναι το σωστό περιεχόμενο το οποίο θα λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για να χτιστεί ένας διάλογος με το κοινό, που χρειάζεται όμως εμπιστοσύνη, χρόνο και συνοχή».

Τέλος, ο Πέτρος Λυτρίβης, Digital Director της BGM OMD Greece, επεσήμανετην έλλειψη των νέων ταλέντων (που προτιμούν τον χώρο της τεχνολογίας και όχι της διαφήμισης), τις αδιαφανείς διαδικασίες στις διαφημιστικές τακτικές, την έμφαση στην τιμολόγηση των υπηρεσιών και όχι στην αξία του διαφημιστικού μηνύματος. Ο κ. Λυτρίβης παρουσίασε στο κοινό το programmaticmarketing, που θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο στην ψηφιακή διαφήμιση, καθώς αξιοποιεί δεδομένα και αυτοματοποιημένες τεχνικές στόχευσης του κοινούμέσω διαδικτυακών πλατφορμών σε realtime.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των HelenΗλέκτρηLindsay και  DanLindsay, και την υποστήριξη της AegeanAirlines και του ξενοδοχείου “TheMet”.